Pfoe, ik ga er vandaag toch nog in slagen dit online te krijgen. Wanhopig (*) word ik er soms van, van foto’s maken en die dan online te zetten. Iedereen lijkt daar probleemloos in te slagen, behalve ik. Maar goed, het is toch gelukt.

(klik op de collage om te vergroten)

Haakprojectje 4 was een rokje voor Lies. (Het loopt wat door elkaar, ik ben ondertussen -bewust- aan iets anders begonnen, tot de helft gegaan, dan dat rokje voor Lies gemaakt, en nu ben ik weer bezig aan het half afgewerkte). De meisjes mochten alletwee iets kiezen wat ik voor hen zou maken (de jongens lijken net iets minder geïnteresseerd, tiens), en Lies vond dit rokje mooi. Dat kwam goed uit, want het zat toch al tussen mijn favorieten.

Als ik op de site van Drops Design kijk, probeer ik mezelf altijd voor ogen te houden niet naar de kleuren te kijken, maar wel naar het model, en er een andere kleur bij te bedenken. Voor Lies was dat niet nodig, zij vond dit kleurtje wel mooi. En dat kwam goed uit, want ze heeft een donkerblauw rokje waarboven dit rokje perfect past. Ik zag dit ook wel zitten, want het leek erop dat dit wel snel vooruit zou gaan. En dat deed het ook, hoera! Dus weer iets wat in no time afgewerkt was. Weinig afwerk-werk ook, want het rokje wordt rondgehaakt, dus niks niet samennaaien en zo. Op de site staat het rokje met een lint om het middel, maar dat vond ik maar niks. Uiteindelijk heb ik in dezelfde kleur een strop gehaakt, zodat het rokje toch netjes op zijn plaats blijft zitten.

Geïnteresseerd? Hier vind je het patroon. Ik heb het quasi volledig gevolgd (alleen iets breder gemaakt), ook qua materiaalkeuze. Op de foto van de site ziet het rokje er blauw uit, zij noemen de wol groen, maar ze zit er uiteindelijk een beetje tussenin. Appelblauwzeegroen? Petroleumblauw? Ik weet het niet… toch niet helemaal. Maar wel mooi.

(*) proper woord voor puitonnozel, want zo voel ik me eerder

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?