Een heel lange week, maar met het goede weer kwam ook ietsje meer inspiratie.

  • Maandag

Milanese schnitzels, gebakken krielaardappelen, sla, tomaat

Niet de pangasiusschnitzels met de obligate spinaziepuree deze keer. Maar Milanese schnitzels. Ook niet met erwtjespuree, een suggestie die ik vorige week kreeg, maar die toch zal moeten wachten tot het weer een tijdje slechter blijft. Met krielaardappeltjes, die op verzoek gebakken werden. Met olijfolie, lookpoeder, en een kluts oregano, rozemarijn en basilicum . En sla en tomaat met een lekkere vinaigrette voor de liefhebbers.

  • Dinsdag

Zalm, prei, aardappelen

Om aan het weer aangepast te zijn, had ik maandag en dinsdag moeten omkeren, maar goed. Het heeft toch gesmaakt. Een laagje gestoofde prei (met light-room en mosterd en peper en zout), een laagje zalm, een laagje aardappelpuree. Kaas erover en in de oven. Lekker.

  • Woensdag

Salade liégeoise

Van zodra het weer wat beter is, moet dit regelmatig eens op het menu staan wegens zo lekker. Armemenseneten uit Luik. Boontjes, sjalotjes, spekjes, aardappeltjes (de rest van de krieltjes), en een eitje. Dat is het zowat zeker? Oh nee, vinaigrette ook nog, natuurlijk.

  • Donderdag

Gevulde paprika’s

Maakt me niet uit of het zomer of winter is, of het de stenen uit de grond vriest of bloedheet is, dit maak ik regelmatig eens klaar.

  • Vrijdag

Spaghetti

Idem dito voor spaghetti natuurlijk.

  • Zaterdag

Couscous, groentjes, satés

Ik zou osso bucco klaarmaken, maar daar had ik met de heersende hitte geen zin meer in. Een beetje geïmproviseerd… niet echt vreselijk aangepast aan het weer, maar het was toch beter. Couscous, een hele hoop groenten (ajuin, wortels, paprika’s, courgette, lente-uitjes, selder, tomaat) en satétjes van bij de slager.

  • Zondag

Macaroni met groenten

Ik had zin in macaroni, maar macaroni met kaas en hesp vind ik maar niks. Beetje gezocht, en bij dit receptje uitgekomen: macaroni met groenten. Gingen erin: wortels, courgette, broccoli, paprika’s, lente-uitjes, selder (van die laatste 2 had ik de helft van gisteren opgespaard). Was heel lekker, zeker met de vers gemalen gruyère erop. Van die smakeloze light-kaas steekt toch tegen na een tijdje.

  • Maandag

Balletjes in tomatensaus met penne en mozzarella

Zoals gezegd was het een zeer lange week, met de pinkstermaandag erbij. Ook dit is iets wat ik zomer en winter klaarmaak. En ik maak het graag klaar: ik vind het fijn om tomatensaus te maken. Met een berg verse, mooie, rode tomaten, en verse tuinkruiden geknipt met de nieuwe kruidenschaar van Dunaldy. Lekker lekker lekker.

 

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: