Ik heb al diverse bestellingen binnen om dingen te haken. GSM-tasjes, sjaal en muts, en ook dit zakje voor Janna’s zonnebril.

Eigenlijk was dit wel een stuk simpeler dan mijn eerste project, niet! Ach ja.

In de Kringloopwinkel aan de Dampoort vond ik bolletjes katoenen haaklint voor een halve euro. Tof! Rood en grijs, mooi samen. Van het grijs zat er niet echt superveel meer op het bolletje, dus daar moest ik zuinig mee zijn. Verder niks speciaals, een rechthoekje in vasten. Met op het eind een gaatje in voor het knoopje.

Toch was het niet zo heel erg simpel: het lint haakte niet echt gemakkelijk, en vooral de draadjes instoppen was een ellende. Met de punt van de naald raakte ik er wel door, maar niet met de achterkant. Dus altijd voorzichtig tussen de lintjes naaien.

Samen naaien zou geen sinecure zijn, dus heb ik het tasje aan elkaar gehaakt. En daar ben ik eigenlijk best wel trots op!

Volgend projectje is een paar slofjes, en ik zou dat meenemen op moederdagverplaatsing deze namiddag. Na nadere inspectie van het patroon ben ik op dat plan teruggekomen, het vereist concentratie. Dus neem ik deze namiddag de twee bollekes wol mee die ik in de Wibra kocht, en begin ik aan een zakje voor mijn telefoon.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

 1. amaai, respect zulle, zo snel gaat het bij mij niet, ik doe altijd verschillende dingen tegelijkertijd en dan geraakt er natuurlijk niet snel ééntje af.

 2. Ik maak graag dingen af, eigenlijk. Ik zal wel eens aan twee dingen tegelijk bezig zijn, maar ik wil wel dingen afmaken. Ik heb ook niks tegen draadjes instoppen en zo. Ik vind dat fijn, dingen afwerken 🙂

 3. leuk leuk. zo moeder zo dochter … ik heb er van oma ook enkele gezien ten bootte Hilde 🙂
  Ben je dan eigenlijk aan de slofjes begonnen?
  patroontje nodig… ik kan er zenden! je vraagt maar xxx

 4. Die slofjes heb ik (voorlopig) opgegeven: de wol was niet te doen… en dan bleek dat je ze enkel met de hand mag wassen ook. Voor slofjes?!
  Plan is om maandag over de middag naar de Wibra (hihi) te gaan, en wol te halen in leuke kleurtjes voor de slofjes, en dan opnieuw te beginnen.
  Jouw patroontje, is het dat dat op je blog staat? of een ander? laat maar komen dan, zou ik zeggen 🙂

Zeg het eens?