Een week zonder kinderen, tot zaterdag toch. Paasvakantie. Het moment om eens wat dingen klaar te maken die we anders niet eten. Wegens champignons, véél champignons. Wegens te duur. (en wegens politiek incorrect, voor 2 ook nog maar voor 5 nog meer). Ik heb het koken 3 dagen volgehouden, en toen had ik opeens geen zin meer. Waarna een paar luie dagen volgden. Op zondag waren de eters terug, en toen moest het weer. Maandag krijgt u als extraatje, want op paasmaandag zijn de winkels dicht en dus moeten we onze boodschappen een dag uitstellen. Waar ik rekening mee moet houden in het weekmenu, waar.

  • Maandag

Country steak met gebakken aardappeltjes en champignons.

Country steak van de Colruyt, aka een gemarineerde steak. Lekker mals. Een kilo krielaardappeltjes in de oven gedjoeft met olijfolie, met een eigen(wijze) mengeling van allerlei kruiden (basilicum, oregano, thijm, rozemarijn), grof zeezout en zwarte peper. Champignons gestoofd in wat boter, mosterd en een beetje (light) room.

  • Dinsdag

Tonijn, gebakken aardappeltjes, sla en tomaat en komkommer en vinaigrette

Die kilo aardappelen van gisteren, dat was inderdaad wat veel. Maar dat was bewust: de helft ervan was voor vandaag. Met een lekker stukje tonijn, kort gebakken met wat peper en zout. Sla en tomaat en komkommer, met een simpele mosterdvinaigrette. Lekker, en gezond. Wat wil een mens meer.

  • Woendag

Spieringkoteletjes met picklessaus, gebakken aardappelen, sla en tomaat en komkommer en vinaigrette

Een nieuwe lading aardappeltjes uit de oven. Ze zijn toch zo lekker. Overschot van rauwkost en vinaigrette van gisteren. En daarbij spieringkoteletjes, met een simpel sausje met (light) room en pickles. Njam.

  • Donderdag

Frieten

En toen was de goesting om te koken op. Gingen we frietjes halen bij de frituur.

  • Vrijdag en zaterdag

Pizza

We bestelden voor 2 dagen pizza en lieten die aan huis bestellen.

  • Zondag

Broccolistamppot met worst

Dag van Parijs-Roubaix. Liefst niet teveel werk aan het eten. Kinderen terug thuis. Dus: lekker en gezond, maar niet veel werk. Een simpele broccolistamppot, met braadworst erbij die ik in stukjes snij en door de stamppot roer.

  • Maandag

Balletjes in tomatensaus met pasta

Eigenlijk dachten we alleen taart te eten bij de schoonouders, maar er was meer, veel meer. En het was lekker. De geplande balletjes in tomatensaus met pasta heb ik ’s middags toch maar klaargemaakt, die zouden me de dag nadien wel soldaat krijgen.

Zo. Nu heb ik geen zin meer om nog een gepaste uitsmijter te bedenken, dus moet u het hiermee maar doen.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?