Oeh kijk, ik was het al bijna vergeten vandaag. Weekmenu! Zoals u weet, lopen we een week achter. Alles is al opgegeten. We zijn al andere dingen aan het opeten. Maar zo weten we wel hoe het allemaal smaakte.

Ik vroeg de kinderen eens of ze voorstellen hadden voor het menu. En dit kwam er zo allemaal uit. Het was wel een week waarin le changement des plans nogal groot werd, vooral naar het eind toe.

  • Maandag

Kip met tricolore pasta en groentjes

Een voorstel van Milan. Kip in blokjes, een nest groenten (klassiek: ajuin, look, gele en rode paprika, courgette), en dan tricolore pasta erbij gekiept. Was best wel lekker hoor.

  • Dinsdag

Pangasiusfilets, couscous, couscousgroente

Een keer per week vis, dat geldt nog altijd. Maar dan moeten de ideeën wel van mij komen. Het werd nog maar eens (want het is zo lekker) papillot van pangasiusfilet met ajuinringen, citroen, dille (die was ik vergeten dus het werd dille uit een potje), bieslook en kruidenboter. Meer naar de zomer op doe ik daar verse boontjes bij, maar daar ben ik nu niet aan. Ik dacht aan couscous, zocht couscous op Collect&Go en kwam daar ook couscousgroente uit de diepvriezer tegen. Dat proberen we dan eens. En dat viel vies tegen: weinig smaak, alles smaakte hetzelfde. Dus de volgende keer doen we dat weer zelf, dat is veel lekkerder. Jammer, want sommige diepvriesgroenten van de Colruyt zijn wel lekker.

  • Woendag

Bloemkoolschotel

Vraag je aan de kinderen wat ze willen eten, dan schudden ze wel een paar klassiekers van de keuken hier aan ’t Scheld uit hun mouw. Bloemkoolschotel dus. Njam.

  • Donderdag

Pizza

Op donderdag begonnen de plannen te veranderen. Het vergde enig denkwerk, maar het werden toch maar pizza’s afgeleverd aan de deur. En uit pure balorigheid over al dat gedoe zonder vlees, nam ik een bolognese met extra gehakt. Tja. Contraire is my middle name, zei ik vandaag nog.

  • Vrijdag

Gevulde paprika’s

Ik zou eerst broccolistamppot met worst maken, maar omdat er eentje ziek was (net dat eentje dat erom gevraagd had), werd dat doorgeschoven naar later. Het werden de gevulde paprika’s die eigenlijk de dag voordien gepland waren. Want dat eentje eet dat toch niet graag. En als je aan sommige anderen vraagt wat ze willen eten, komt dit nogal snel als antwoord.

  • Zaterdag

Simpele spaghetti van Meus

Eigenlijk zou ik nasi goreng maken. Maar ik wilde ook doodgraag naar de koers kijken, en dan viel de timing daarvoor nogal moeilijk. Ah ja, Oosterlinck, gewoon dagen wisselen… nasi goreng op zondag, en de simpele pasta van Meus die snel klaar is maar toch zo lekker is na de koers, tiens. Dilemma opgelost. Smikkel, smekkel. Ik mengde deze keer niet alle ingrediënten in een grote kom, wat achteraf problemen oplevert om alles netjes op te scheppen. Neen, netjes geschikt op het bord en ha, het was niet alleen lekker, het zag er ook heel goed uit!

  • Zondag

Nasi goreng maison

Beetje veel werk, maar lekker lekker lekker. En nog gezond ook. En nog veel over wegens onverwacht al een kind minder, maar kijk, dat is ook wel opgeraakt!

Woensdag werd trouwens ook heel simpele, lekkere preisoep klaargemaakt. En dat was het voor deze week, lieve blogleeskindertjes!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: