Het was lang geleden, maar we doen het nog een keer. Eens zien hoe lang ik het nu uithou. Place your bets!

Het weekmenu loopt ondertussen als een trein. In de lopende week bedenk ik vaak al ideetjes voor de week erop, én noteer die ook, zodat het op zondag verzinnen van het menu voor een ganse week niet zo’n corvee is.

Zoals u misschien nog weet: wij hebben (meestal toch) een lange week als de kinderen in het weekeinde thuis zijn, en een korte week als de kinderen er niet zijn. En er in dat weekeinde dus ook niet bijster veel gekookt wordt. De druk kan niet altijd op de ketel staan, niewaar. De afgelopen week was een korte.

 • Maandag

Ovenschotel met kip, mix forestière en aardappelen

Ik had de dag ervoor krielaardappeltjes in de oven gebakken met olijfolie en Provençaalse kruiden, en daarvan had ik er bewust genoeg overgehouden om in deze ovenschotel te draaien. Dat was al wat minder werk. Een pak mix forestière van de Colruyt even laten sudderen in een pan, kippenfilets in blokjes snijden en bakken, alles samen in een ovenschotel, kaas erover en nog even laten gratineren.

 • Dinsdag

Zalm in tomatensaus met gember

Ik ben geen fan van Piet Huysentruyt, helemaal niet. Maar toen ik dit recept zag, wist ik meteen dat ik dit wel lekker zou vinden. En het was ook lekker, heel lekker. Bij de Collect & Go hadden ze al de tomatensaus van het recept na twee weken al niet meer, maar ik heb er pikante saus met groenten in gedaan, en dat was ook lekker. Rijst erbij met een blikje fijne erwtjes erdoor, dat maakt het compleet. En o ja, de hoeveelheden meer dan verdubbeld. Anders is het een beetje weinig.

 • Woendag

Maaltijdsoep met spekjes en lookbroodjes

Op Facebook kwam ik het ideetje tegen, maaltijdsoep met lookbroodjes. Na een beetje surfen vond ik dit recept. Zag er lekker uit, ook met seizoensgroenten (raapjes) die ik heel lekker vind (venkel!). De aardappelen verving ik door vermicelli (had alleen zachtkokende aardappelen in huis, ik vreesde dat het een papje zou worden), en deed er nog spekjes en wat verse kruiden bij. Samen met de lookbroodjes smaakte het overheerlijk.

 • Donderdag

Wortelstamppot

Simpel. Winters. Lekker. Crepinetten erbij. Heeft ten zeerste gesmaakt.

Voila. De kop is er weer eens af. Waagt u maar een gokje, hoe lang ik het deze keer volhoud.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

 1. week 7 is dat van vorige week ?, want ik denk dat we nu al aan week 8 bezig zijn. (als mijn vlijtig opzoekwerk via google mij niks wijsmaakt tenminste…)
  En van dat volhouden, daar weet ik alles van, ’t is soms moeilijk om toch maar die menu te blijven posten, ik probeer het omdat mijnen hubbie (!) anders te veel zaagt dat hij niet weet waaraan zich te verwachten…;-)
  Maar we doen ons best hé
  En van de veggie toestanden, hier dezelfde commentaar, alhoewel ik dat wel zou zien zitten, maar we zijn al maar met z’n tweetjes, dan ga ik geen twee verschillende dingen koken.

 2. Ja Luce, ik loop een weekje achter. Dat is historisch zo gegroeid 😉 Zo kan ik meteen ook melden of het lekker was of niet. Ondertussen eten we het weekmenu van deze week op, en meld ik volgende week alhier hoe dat was.
  We doen inderdaad ons best. Proberen en nog eens proberen.
  Zelfs met ons meer dan tweetjes zie ik het niet echt zitten om twee verschillende potjes te koken. Het is zo al genoeg. Je weet dat we hier al een vis-dag hebben, maar zelfs het invoeren van (naast de vis-dag) een veggie-dag levert al het nodige gemor op. Maar dat gaat ooit wel eens lukken, mark my words!

Zeg het eens?