Wat er vorige week was, weet ik eigenlijk al niet meer. Zo snel gaat dat. Het was een korte week, dat wel, en misschien dat het mij invalt bij het herlezen van het menu. Gelukkig dat ik die bijhoud… anders zou het hier maar niks worden

  • Maandag

Boontjes en tomaatjes, Italiaanse kippenfilet, aardappelen

Na de verse boontjes van in de Luikse salade, heb ik geen zin meer in diepvriesbonen. Verse bonen dus, uit Kenia, niet al te milieubewust en zo maar pfhah, moet eens kunnen. Per halve kilo verkocht, dus dilemma: 1,5 kg is te veel, 1 kg is te weinig. Dan maar een elegante oplossing bedacht. 1 kg boontjes, knappend vers, beetgaar gekookt en nog even gestoofd met een ajuintje. Daarbovenop geschept op het bord: gehalveerde kerstomaatjes, in de ovenschaal gegaard met olijfolie, Provençaalse kruiden, zwarte peper uit de molen en grof zout. Goh, dat werd op goedkeurend gemompel onthaald! Samen met Italiaanse kippenfilets (bleken gepaneerd te zijn met een sausje tussen, toch altijd spannend, zo via ’t internet uw aankopen doen) en gekookte aardappeltjes.

  • Dinsdag

Kabeljauwburgers met spinaziepuree

En ja, ’t is altijd spannend, uw aankopen doen via ’t internet. Er waren maar 4 kabeljauwburgers… ahum, wat doen we daarmee. Over de middag naar ’t Vuil Geebeetje, en daar kocht ik wortelburgers. Shit jong, never again, die waren echt niet lekker. Niet te vreten. Tja…

  • Woendag

Zoetzuur sudderpotje van kip en ananas

Met lekker veel groentjes, ook bamboe, en rijst deze keer. Smikkel smekkel.

  • Donderdag

Chop suey met sojascheuten en paprika

Al eens eerder gedaan, maar toen zonder paprika. En dat was nogal kleurloos, nogal bruin. Vandaar dat ik er deze keer een rode en een groene paprika bijkieperde. Lekker. Er was nogal wat hilariteit over de Chinese mie, zo doorzichtig, zo raar, heu wat is dat mama! Maar de Chinese mie (die van bij de Turk kwam) was toch wel lekker.

En toen was het vrijdag, en gingen we naar de serre om terrasplantjes, en veegden we verder overal onze voeten aan, en werd er niet meer gekookt. Neh!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?