Soep die ik zelf in mekaar flanste. Nodig:

  • 1 ajuin
  • het wit van 2 preien
  • 6 mooie, rode tomaten, gepeld en ontpit
  • 2 mooie, rode paprika’s, geschild met de dunschiller, van zaadlijsten en pitjes ontdaan
  • bouquet garni met verse tijm en laurier (of wat je anders in huis hebt en erbij past)
  • bouillon
  • basilicum
  • zwarte peper van de molen

Ajuin, prei en paprika even laten stoven. Tomaten erbij kieperen, nog even laten stoven. Bouillon (hoeveel? tja, gelijk je het zelf graag hebt) en bouquet garni erbij, aan de kook brengen en een kwartiertje laten koken. Basilicumblaadjes in stukjes gescheurd erbij, nog een paar minuutjes laten koken. Pan van het vuur, bouquet garni eruit vissen, mixen, wat flinke draaien verse zwarte peper van de molen. Voila. Soep is toch zo simpel en lekker.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?