Van zodra ik het boekje 500 soepen in mijn handen kreeg, had ik goesting in die geroosterde paprikasoep met mascarpone. Maar iedere keer hield het tekstje dat erbij stond me tegen, dat je de soep best op het eind van de zomer, begin herfst klaarmaakt, omdat de tomaten en paprika’s dan op hun best zijn. En ook omdat er zes paprika’s in moesten, en die zijn nogal duur. Maar toen kreeg ik een goed excuus aangereikt (nu klaarmaken, en vergelijken of ze op het eind van de zomer écht lekkerder is), dus was het vandaag eindelijk zover.

Zo staat de soep in het boekje:

Ingrediënten:

* 6 rode paprika’s
* 2 eetl. olijfolie
* 1 ui, fijngesneden
* 2 teentjes knoflook, fijngeperst
* 3 rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
* 1 1/4 liter groentebouillon
* 6 eetl. mascarpone
* handvol basilicumblaadjes, plus extra om te garneren
* zout en versgemalen peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 230 graden/gasstand 5-6. Leg de paprika’s op de bakplaat en rooster ze circa 30 minuten tot het vel is geblakerd. Neem ze eruit, leg ze in een schaal, dek hem af met plasticfolie en laat ze 15 minuten staan tot u ze goed kunt vastpakken.

Verhit de olie in de pan en smoor de ui en knoflook 4 minuten. Voeg de tomaten en de bouillon toe. Breng de soep aan de kook, zet het deksel op de pan en laat hem 10 minuten op laag vuur koken.

Ontvel de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en doe het vruchtvlees met eventueel opgevangen vocht in een foodprocessor of een blender. Voeg de mascarpone, de soep en het basilicum toe en pureer alles glad. Breng de soep op smaak met zout en peper en dien hem op bestrooid met basilicum.

(Bron: 500 soepen, Susannah Blake, Veltman Uitgevers)

Erg veel heb ik er niet aan veranderd, alleen had ik maar 4 paprika’s voorzien, want 6 leek me echt wel veel. En gelukkig maar ook, want uiteindelijk kreeg ik van Collect & Go 4 *gigantische* paprika’s mee. Ik voegde ook iets meer bouillon toe, anderhalve liter. Met bouillonblokjes, dus veel zout moet je daar achteraf ook al niet aan toevoegen.

Wat mij betreft is het wel geen soep voor alledag: er is behoorlijk wat werk aan. Paprika’s roosteren en ontvellen, tomaten ontvellen en ontpitten, je bent er wel even zoet mee. Maar het resultaat mag er echt zijn, de soep is weer eens héél lekker!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?