Het was een week met ups en downs, die vorige week. Sommige dingen waren wat ze altijd zijn, sommige dingen vielen dik tegen, anderen waren gewoon mega-lekker.

  • Maandag

Koolvis, aardappelen, boontjes

Ik zou eens gemarineerde koolvis uitproberen, die ze bij de Collect & Go hebben. Een soort marinade met peper en paprika en zo, denk ik. En wat bleek ook? Zout, zeer veel zout. De bedoeling was goed, er lag van dat grof zeezout op de koolvis, maar het was gewoon veel te veel, de vis was veel en veel te zout. Jammer maar helaas. Een volgende keer probeer ik gewone koolvis uit, en eigenlijk heb ik zin in dit receptje. Maar ik weet niet zo of de huisgenoten er enthousiast over zullen zijn, dus ik denk er nog wat verder over na.

  • Dinsdag

Kalkoen boursin, mix paysanne

Gepaneerde kalkoen met boursin tussen. Heel lekker, niet zo goed voor de lijn, maar je kan niet alles hebben. Met de reeds gekende mix paysanne van de Collect & Go.

  • Woensdag

Nasi goreng maison.

Werd de eerste keer wel héél enthousiast begroet, dus dit zal wel regelmatig terugkeren. Gezien het recept voor 6 personen nogal nipt uitviel (wat wil je, met al dat tienergeweld in huis), heb ik nu voor 8 personen gemaakt. En dan is er een beetje over om de volgende dag op te eten.

  • Donderdag

Gevulde paprika’s.

De op donderdag vaak terugkerende classic.

  • Vrijdag

Spaghetti maison.

Een al even vaak terugkerende classic.

  • Zaterdag

Venkelstoofpotje met gehakt met Jeroen Meus aardappeltjes uit de oven.

Hier passen de nodige geluidsignalen, sirenes, loeiende toeters en bellen. Ik vond dit gewoon de max, zo lekker. Zó lekker! Ik maakte de dubbele hoeveelheid, gewoon in 2 pannen naast elkaar. En ik liet alles net ietsje langer stoven dan in het recept staat aangegeven, omdat ik een beetje bang was dat de nogal uitgesproken venkelsmaak niet door iedereen geapprecieerd zou worden. Door wat langer te laten stoven, vooral op het eind, kunnen de andere smaken meer met de venkel versmelten. En het was heerlijk, echt waar. Niemand van ons zessen die het niet lekker vond. Een aanrader dus.

  • Zondag

Kip met frieten/puree en appelmoes.

Het zou van het weer afhangen of het frieten of puree zou worden, want ik kan het niet meer hebben om frieten binnen in huis te bakken. Zaterdag was het vreselijk weer (wel zalig om in je warme zetel onder een dekentje naar de Omloop te kijken, haha), maar zondag viel het uiteindelijk nog wel mee. Frietjes dus. En twee kippetjes van Huis Bollaert, en appelmoes en kriekjes. Njammie.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: