Doorgaan naar inhoud
Menu
Satur9's World
  • Home
  • Wie
  • Waar
  • Contact
  • Privacybeleid
  • Insta-links
  • Leeslijst
Satur9's World

Weekmenu: week 6

Geplaatst op 17 februari 2011

Vermits er toch enig enthousiasme is om mijn weekmenu’s ook hier te publiceren, doe ik dat dan ook maar 🙂 Maar om het absolute herkauwen te vermijden, bedacht ik er toch een variant op. Het zal niet helemaal hetzelfde zijn als op weekmenuten, hier schik ik een weekje achter te lopen. Dus:

  • op Weekmenuten verschijnt op woensdag mijn menu van de lopende week.
  • op Satur9’s World verschijnt mijn menu van de afgelopen week, nu nog wat vroeger maar vanaf volgende week ook op woensdag, eventueel uitgebreid met commentaar over hoe het eten bevonden werd door de huisgenoten, en meer receptjes (zoals ik in mijn weekmenu van week 7 zei dat ik wel een recept van chop suoy online zou vinden).

Daar gaat ie dus.

Maandag: ik was de 1x-per-week-vis-regel een beetje uit het oog verloren, maar dat euvel is nu weer verholpen. Zalm in de halogeenoven (zonder vet, met kruiden), penne, spinazie.

Welke kruiden gaan er op die vis? Ik doe er redelijk wat viskruiden van Topaz op, en dan nog basilicum en oregano.

Dinsdag: spruitenschotel. Zo’n klassieker hier ten huize dat ik er eigenlijk weinig over te vertellen heb. Behalve dat het dé manier is om alle kinderen (en moeder incluis, want eigenlijk lustte ik er tot voor deze schotel ook geen)  spruiten te doen eten.

Woensdag: nasi goreng maison. Ofte: Vlaamsche Chinees. Rijst, ui, prei, wortel, kip, hespblokjes, ei. En verder zal het improviseren worden wat daar nog allemaal ingekiept moet.

Dit was een instant klassieker. Schot in de roos. Iedereen vond het lekker of zeer lekker of superlekker. Sommigen misschien doordat ze het wat pikant konden maken met sambal oelek, maar dat doet er niet toe. Ik wokte de groentjes even en liet ze daarna nog wat stoven in sojasaus, wat het geheel een stuk smaakvoller maakte zonder zout te moeten toevoegen. Het recept vind je ondertussen op onze receptensite.

Donderdag: gevulde paprika’s. Wordt bij ons vaak gegeten op donderdag, Jens en Lies eten dit niet zo graag maar die eten op donderdag warm op school, dat komt goed uit.

Vrijdag: lasagne. Homemade. Met saus uit de diepvriezer, ik maak altijd teveel spaghettisaus zodat ik overhoud om dan eens lasagne te maken. De bechamelsaus was heel goed gelukt. Ik had drie literpotten spaghettisaus uitgehaald, een grote kom lasagne dus, er at een kind minder mee, en nog was het nauwelijks genoeg. De eetlust van zo’n stel tieners varieert nogal, en het is moeilijk om daarop in te spelen. De ene keer te weinig, de andere keer veel te veel. Maar ik zal dus meer lasagne moeten maken.

Zaterdag: hoef ik niet te koken. Elders voetjes onder tafel steken. Lekker gegeten bij la mama, stoverij met pureepatatjes, tongskes (de vis hè, niet die van de koe), erwtjes en worteltjes en appelmoes en zuiderse groentjes, en superlekkere taart na.

Zondag: ik ben opeens helemaal verslingerd geraakt aan de keuken van Jeroen Meus. Gehakt in pakjes ga ik uitproberen. Gehakt, groene kool, bier, patatjes gebakken in de oven… hmmm, ik zie het helemaal zitten!

Het klaarmaken vond ik eigenlijk vreselijk plezant. Vroeg begonnen, zodat ik me niet moest opjagen. Alleen aan het blancheren van de koolbladeren had ik me wat mispakt. Ik had het zien aankomen dat ik er teveel had om in 1 keer te doen, na even twijfelen tóch maar gedaan, en het waren er dus echt teveel voor 1 keer. Nog raprap wat blaren uit de pan gevist, en toch in 2 keer geblancheerd 🙂

Het resultaat mocht er best wel zijn, hoewel ik niet helemaal tevreden was. Het bier smaakte té dominant, de smaak van de kool was helemaal weg. En dat vond ik jammer. Daardoor smaakte het ook wel wat te speciaal voor de kinderen. Die alles netjes opgegeten hebben, maar toch niet helemaal enthousiast waren. (Milan toen hij zag wat we gingen eten: “is het de dag van het rare eten misschien?”, haha). Een volgende keer dus veel minder bier, en meer bouillon. De patatjes waren gewoon superlekker, die ga ik nog klaarmaken. Ik heb daarstraks een receptje gezien dat ik volgende week misschien ga klaarmaken, en daarbij zouden ze fantastisch zijn. Het waren trouwens Belle de Fontenay krieltjes, bij de Collect & Go hadden ze zich een beetje verslikt in mijn bestelling van aardappelen, en ongevraagd twee kilo daarvan meegegeven. Kwam best wel goed uit: overlangs doorgesneden, niet geschild… njammie.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Opent in een nieuw venster) Facebook
  • Klik om te delen op WhatsApp (Opent in een nieuw venster) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Opent in een nieuw venster) Pinterest
  • Klik om te delen op X (Opent in een nieuw venster) X
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Opent in een nieuw venster) E-mail
  • Klik om op LinkedIn te delen (Opent in een nieuw venster) LinkedIn
  • Klik om af te drukken (Opent in een nieuw venster) Print

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Aan het laden...

Verwante Berichten:

  • Weekmenu week 17
  • Week 9: kort
  • Weekmenu week 19
  • Week 17
  • Weekmenu week 22

2 gedachten over “Weekmenu: week 6”

  1. Jannrd schreef:
    22 februari 2011 om 21:37

    eej ow, ik lust wél spruiten hee moederlief 🙂

    Aan het laden...
    Beantwoorden
  2. satur9 schreef:
    23 februari 2011 om 09:27

    I know sweetie 🙂

    Aan het laden...
    Beantwoorden

Zeg het eens?Reactie annuleren

Recente reacties

  • Matroos Beek op Domein Menas
  • rietepietz op Domein Menas
  • josiesstories op Van dag tot dag (10)
  • djaktief op Domein Menas
  • Jan K. alias Afanja op Domein Menas

Categorieën

  • Bloggen
  • Categorie vergeten
  • Creatief
  • Familie
  • Fietsen en wandelen
  • Foto's
  • Gent
  • Lekker
  • Leven en liefde
  • Lezen en luisteren
  • Reizen
  • Toogpraat
  • Ziek

Tagcloud

#projectblogboek #satur9sphotochallenge #wedraaiendoor 40 dagen bloggen 1000 vragen aan jezelf borstkanker breien camper camperlife corona destelbergen dilemma dilemma's fietsen foto challenge frankrijk gastblog gastblogger Gent haken holiday kanker lievegem lililove metastase naaien ontheroadagain op reis ottolove photo challenge pipalove Sint-Amandsberg tdf throwback thursday tour de france vakantie verjaardag vriendenboekje waarschoot week in beeld ziek zomer zonsondergang zonsopgang zou je liever?

Archief

Meta

  • Login
  • Berichten feed
  • Reacties feed
  • WordPress.org

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 102 andere abonnees

Volg Satur9's World

Voeg je bij 102 andere abonnees
©2025 Satur9's World | Aangedreven door SuperbThemes
%d