De soep staat te dampen in de keuken, en ze ruikt lekker. Beter nog: ze is geproefd, en ze ís lekker.

Uit het boekje 500 soepen: minestrone met verse groenten.

Zoals altijd in dit boekje is de hoeveelheid groenten gigantisch, dus mag er gerust wat meer bouillon in. Ik stoofde de wortels ook mee met de ajuin en look, ik had geen zin in harde blokjes wortel in de soep. De look geeft het geheel een aparte toets.

Minestrone is wel behoorlijk wat werk (vooral als je, zoals ik, voor 8 personen maakt): de groenten schoonmaken en snijden kost veel tijd, en vooral dan het ontvellen, ontpitten en fijnsnijden van de tomaten. Die kan je wellicht wel vervangen door tomaten uit blik. Ik gebruikte ook gewone tomatenpuree, is ook lekker.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: