Tja, Gunter Lamoot. Ik ben zijn naam nog even gaan opzoeken, want zijn naam fout schrijven zou al wijzen op een omhooggevallen arroganterik, in mijn richting dan. Ahum. Maar ’t was juist.

Ik lees hier in de reacties dat de man in ’t echt dus allerminst omhooggevallen en allerminst arrogant is. Ik wil gerust mijn mening bijstellen, maar feit is dat de kans klein is dat ik de man eens in ’t echt zal ontmoeten, want ik verkeer niet in die kringen.

En ik maak natuurlijk de fout om af te gaan op wat je ziet op TV of hoort op de radio en op zijn humor, om daar conclusies uit te trekken. Natuurlijk is dat niet juist, en het is zelfs dom.

Feit is dat zijn humor me helemaal niet ligt. Nu, iemand vinden wiens humor me ligt, dat is niet simpel. Ik heb het niet zo voor comedy. Het komt allemaal nogal geforceerd op me over, de mensen aan het lachen maken. Betalen om te gaan lachen. Naar de film gaan om te gaan lachen. Lachband. Nope, zo werkt het niet voor mij. Af en toe vind ik wel eens een komiek waarmee ik kan lachen, maar dan nog, na een tijdje is de lol er meestal toch af. En er zijn komieken die ik niet (meer) kan uitstaan. Echt, die me onmenselijk irriteren. Urbanus, om er maar eentje te noemen. Mens, kan ik dié niet meer af? Niet te doen. Geert Hoste. Bráák. Heb ik nooit afgekunnen. Om maar een paar meer voor de hand liggende namen te noemen.

In De Slimste Mens vind ik de combinatie Louis Tobback – Marc Eyskens oneindig veel grappiger dan de combinatie Urbanus – Gunter Lamoot. Die twee samen, heerlijk vind ik dat. Maar ik moet toegeven, Sien Eggers en Frank Focketeyn vond ik het zaligste wat ik in tijden gezien heb. Man man man, heb ik gelachen. En wat me daarbij opvalt, is dat die twee constant met elkaar bezig zijn, en niet met het belachelijk maken van anderen.

Gunter Lamoot? Ik vind het allemaal zo gemakkelijk. Zo voor de hand liggend. Zo plat. Zo op de man, zo niet op de bal. Zo mensen belachelijk maken. En dat vind ik niet leuk.

Maar eigenlijk denk ik toch wat positiever over hem nu ik weet dat het geen slechte mens is. Dank jullie wel.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

  1. Ah, ik snap het wel. Maar met Gunter Lamoot is het echt niet altijd plat en gemakkelijk.

    Zijn laatste (zaal)voorstelling is ontroerend en kwetsbaar, het gaat over zijn jeugd en zijn familie en zo. Zoals die keer dat hij zichzelf playbackt: http://vimeo.com/1466867

    Daarnaast: het allerlaatste dat ik gezien heb, in de eindejaarsshow van Radio 1/Canvas, dat vond ik tenenkrullend slecht. 😐

  2. Ik vind Gunther Lamoot meestal ook wel irritant, hoewel ik het gevoel heb dat hij zich de laatste tijd (na alle negatieve reacties die hij heeft gekregen) wat inhoudt.
    Dat is waarschijnlijk een superaangename mens in ’t echt, maar zoals je zegt, zijn humor ligt mij ook niet. Ik begrijp je reactie dus helemaal!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: