Wat een gedoe zeg, over Linda De Win in De Slimste Mens. Overal wordt erover gepraat en geschreven… en soms wordt het behoorlijk grof.

Wij kijken ook Slimste Mens, maar met een vertraging van ongeveer een week. Dus ik wist al op voorhand wat een tang Linda De Win was, wat een strever, wat een bijtertje, wat een Winner-mentaliteit, wat een slechte verliezer… en wat niet meer.

En het gekke is: ik vind dat dus niet. Ze speelt gedreven, maar wat mij betreft niet gedrevener of gebetener dan Bent Van Looy. Misschien heb ik onbewust al op voorhand besloten om tegen de stroom in te gaan, dat kan best wel wezen. Maar ik heb dus niks tegen Linda De Win, net als ik evenmin iets heb tegen Bent van Looy (*). En ik schrijf het allemaal toe aan het feit dat De Win een vrouw is, en dat vrouwen niet competitief moeten zijn. Nog steeds niet, nee. Simplistisch? Dat wel ja. Voor meer ben ik niet te porren.

(*) Gunter Lamoot daarentegen, daar heb je nu eens iemand die ik niet kan uitstaan zie. Ha! Omhooggevallen arroganterik.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

 1. Gunter Lamoot is in het echt anders een alleraardigste mens. Helemaal niet omhooggevallen en al zeker niet arrogant. Wat TV met een mens niet doet hé! 🙂
  Ik ben geen kijker van de Slimste Mens maar ik vind het allemaal een beetje zielig voor Linda.

 2. Ik kijk ook naar DSM en ik begrijp het evenmin. Het zou wel zot zijn om zo’n spelletje niet competitief aan te pakken. En diegenen die doen uitschijnen alsof het hen niks kan schelen dat ze er na de 1e aflevering uitliggen, zijn leugenaars.
  Ik vind Linda helemaal niet antipathiek overkomen, haar goesting om te winnen komt mij zelfs charmant over.

 3. Ik vind Linda De Win niet gezellig. Bent wel. En het heeft niets te maken met willen winnen of competitief zijn of vrouw of man zijn. Mannen met dezelfde stijl als LDW vind ik ook niet sympathiek. Wat niet wegneemt dat ik veel respect heb voor haar sterke prestaties.

 4. De hele hetze rond Linda De Win is vooral door de media zwaar opgeklopt.

  Wat begon als een ludieke actie op Facebook is helemaal uit de hand gelopen door een aantal gestoorde en grove nitwits die daar nu het nieuws mee halen.

  Ik krijg persoonlijk ook vervelende jeuk van Linda De Win, maar dat heeft meer met haar andere tv-optredens (o.a. in Villa Politica) te maken.

 5. Ha, blij om te lezen dat er nog mensen zijn die niks tegen die Linda hebben. Mocht ik meedoen aan de slimste mens… Daar zouden nogal eens facebookgroepen tegen opgericht worden! Ze hebben nog niks gezien! 😀

Zeg het eens?