Ik kan soms toch zo’n kip zijn.

Gisteren ben ik met de bus naar het werk gegaan, wegens al helemaal zoppenat geregend bij het naar school brengen van de jongsten, en het gelijk helemaal niet willen stoppen van die regen. Het ging heel vlot, om 8u20 vertrokken en om 8u50 op het werk. Super. Dat zou ik vandaag ook doen.

Een minuut nadat ik aan de halte stond, was daar al een bus. Super. Gaan zitten, krantje uitgehaald. Hum, die bus rijdt snel. Oei, die neemt de bocht niet, die rijdt de brug op? Moet die nu nog verder rondrijden of zo? Goh nee, ik ben de 3 in plaats van de 6 opgestapt. Stom kieken. OK, dan maar verder naar de eindhalte, en daar de 9 nemen, die stopt ook aan het werk. Nog heel dat plein daar rondgelopen (in de gietende regen, zonder paraplu) voor ik de juiste halte vond. Nog 7 minuten wachten op de bus. Die rijdt dan heel Gent rond, een half uur later ben ik eindelijk op het werk.

En dan moet je weten dat ik nog op het display van de bus gekeken heb, en écht dacht dat ik op een 6 stapte. Miljaarde.

En nee, ik geloof écht niet in vrijdag de 13e.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Is de 3 dan niet altijd zo’n ‘accordeon’ bus uit twee delen en de 6 altijd een gewone bus?
    By the way, hoewel veel van mijn buren er niet mee akkoord zullen zijn, vind ik het wel jammer dat de 3 nu niet meer voor onze deur passeert. Dat was verdorie handig.
    (Maar de straat werd er niet veiliger op en de buren werden altijd om 6:00 uur door de bus gewekt.)

  2. Nee, daar zat hem net de reden waarom ik me zo gemist heb: af en toe rijdt er een kort drietje ook. Da’s één van de dingen waar ik (als niet-echt-goed-ziende) op let in mijn evaluatie of het een 3 is of een 6, of het een korte is of een lange. Mis poes!

    Een bushalte vlakbij is wel handig hè. Maar ze maken wel veel lawaai, zeker die trolleys op diesel. Toen ze aan Gentbrugge-brug aan het werken waren, reden die hier ook door de straat, van 5 tot 12 daverde het langs alle kanten. Maar voor ons had het niet het voordeel van een halte vlakbij, dus het had alleen maar nadelen.

Zeg het eens?