wijvenweek

Huishouden. Oeps. Auw. Ai. Aaargh.

Stroomlijnen is het sleutelwoord, ofte, zo weinig mogelijk doen. Want geef toe, huishouden is saai. Alhoewel. Sommige mensen vinden huishouden niet saai. Er zijn mensen die graag kuisen bijvoorbeeld. En hoe onhip het ook moge klinken: ik *benijd* die mensen. Ik zou echt, echt, heel graag, graag kuisen. Dat zou toch gemakkelijk zijn? Dat ik kuisen een plezier zou vinden. Dat ik al zingend als een wervelwind met dweil en stoffer en blik en borstel door het huis te gaan. Maar ik vind het geen plezier, integendeel, wat ik voel voor kuisen benadert een heel beladen gevoel: háát. Ik háát kuisen. Ik begin volle moed te stofzuigen… de stofzuiger blijft achter een tafelpoot haken en valt om, ik bots met mijn hoofd tegen een kast… en voor je ’t weet ben ik luidkeels vloekend bezig. (en ik weet dat ik gewoon lomp en onhandig ben)

Er zijn aspecten van het huishouden die me minder zwaar vallen. De was doen bijvoorbeeld, daar vind ik niks ergs aan. Ook niet voor 6 man. Het gekke is wel: voor hoe meer personen ik was, hoe minder ik strijk. Ik beperk de strijk ondertussen tot zo’n vierde van de totale was. Ik strijk per week 1 à 2 uur, en geef toe, voor 6 mensen is dat echt niet veel.

Boodschappen doen is de laatste tijd ook drastisch beperkt in tijd: sedert we via een collega de Collect&Go ontdekt hebben, is boodschappen doen al een veel minder erge klus.

Alleen jammer dat we er momenteel financieel niet goed genoeg voorzitten om via dienstenchèques een poetshulp in te schakelen, dat zou een enorme opluchting zijn. Vooraan worden de ramen om de 2 maanden gelapt door een ruitenwasser, dat kan er nog net af. Maar wekelijks een poetshulp gaat momenteel niet, jammer genoeg. Dus ligt het huis er niet echt netjes bij…

En nu ga ik, met permissie, in mijn zetel hangen. De kinderen zijn er een week niet, maar dat is geen excuus om het huis onder handen te nemen of de tuin in orde te zetten of klussen te doen. Nee nee, da’s een excuus om op mijn lui gat te zitten en te genieten van de rust en de stilte!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: