Sedert een paar weken heb ik in FeedDemon een keyword search feed ingesteld op Crowded House. En af en toe kom ik zo wel iets interessants tegen. Zoals vandaag, een posting met een aantal filmpjes op YouTube. Bij het eerste was het al meteen raak, ontroering. Een meezingend publiek kan zo ergerlijk zijn, zo melig, zo irritant. Maar niet zo bij Crowded House. Daar gaat bij dat meezingende publiek mijn haar overeind staan. Kippenvel. Zo mooi. Er zijn zo van die momenten, zoals op de 7 World Collide DVD ook. En die keer in de Cirque Royal toen heel het publiek zong voor Paul Hester. En dit hier ook, in zo’n mega-stadion.

Tweede filmpje, Paul Hester. Zucht. Slik. De nieuwe CD staat hier op heavy rotation, en hoe vaak dat ik denk: ik mis Paul Hester. Ach. Maar de CD wordt wel bij elke luisterbeurt beter.

Derde filmpje, jezus wat een mooie versie. Met die Mark Hart die zo bescheiden zit te glimlachen maar zo mooi zit te spelen.

Vierde filmpje, YES! Angels Heap, bij Jools, mét Jools frivool op piano. Zo mooi, zo fantastisch mooi!

En dan als toetje nog een fijne cover.

Ik kijk zo uit naar 19 oktober, dat ik hier meteen maar een categorietje bijgemaakt heb. Want ik denk dat ik nog wel regelmatig iets te zeggen zal hebben over Crowded House.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?