Een trein dendert voorbij terwijl ik over de kasseien in de Denderlaan dender. Dat zinnetje dendert al dagenlang door mijn hoofd. Heerlijk vind ik het, met dit mooie weer, op de fiets, terwijl ik het gevoel van de stad op me laat inwerken. Met z’n mooie kanten, die een ander misschien lelijk vindt, zoals die trein op weg van Dampoort station naar Gent-Sint-Pieters, fietsen over de parking om de werken te vermijden, met die grappige bus daar, en de boom die in bloei staat. Met z’n minder fijne kanten, zoals de kassei van de Denderlaan die zowat de slechtste van Gent moet zijn. Heerlijk misplaatste naam ook, Denderlaan. Waar lelijk mooi wordt. Een kasseistraat geprangd tussen de spoorberm en huizen. Met een Amerikaanse slee en een belegen café op de hoek. Waar op warme dagen een geur van verschaalde rook en lauw bier naar buiten waait.

Ze zullen hard hun best moeten doen om me hier weg te krijgen, uit deze mooie stad 🙂

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: