Recepten

Zoals beloofd, receptjes.

Chocolademousse

Voor 2 personen:

 • 50 gr pure chocola
 • 1 ei
 • een geutje drank (sinaasappellikeur, baileys, rum, … whatever makes you tick)
 • 75ml slagroom

Laat de chocolade op de laagste stand van de microgolfoven smelten. Zo’n 5 à 7 minuten. Klop de slagroom op, en klop het eiwit stijf. Meng de chocola met de eierdooier. Spatel er daarna de slagroom onder, en dan het opgeklopte eiwit. Schep in pottekes en laat opstijven in de ijskast.

Dit is een receptje uit een boek met allemaal recepten om in de microgolfoven klaar te maken. Mijn truuk op de chocomousse zo te maken dat je het potteke kan omdraaien zonder dat de chocomousse eruit valt: klop het eiwit héél stijf. Als je het door de chocomousse spatelt, laat dan het onderste, slappe, glibberige beetje voor wat het is, enkel het stijve eiwit erdoor scheppen. En mooi spatelen, zodat de mousse luchtig blijft.

 

Tiramisu

 • 600 gr mascarpone
 • 6 eieren
 • 6 eetlepels honing
 • lange vingers
 • koffie
 • amaretto
 • cacao

Klop de eierdooiers samen met de honing totdat ze luchtig en schuimig zijn. Roer dit onder de mascarpone. Klop de eiwitten stijf, en spatel deze ook onder het mengsel. Doop de koekjes onder in de sterke koffie gemengd met amaretto, en zet deze rechtop tegen de wand van een ronde, glazen kom. Als de wand van deze kom volledig bedekt is met koekjes, schep er dan een laag van het mascarponemengsel in. Dan een laag koekjes, een laag mascarpone, een laag koekjes… eindig met een laag mascarpone, en versier met de cacao.

Ook hier als bij de chocomousse: eiwit zeer stijf kloppen, en het onderste vloeibare beetje niet gebruiken. Dan blijft de tiramisu (na afkoelen in de ijskast) vrij stevig.

Smakelijk!

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten
%d bloggers liken dit: