Ik heb gisteren maar eens mijn courage samengeraapt, en het nodige meegebracht om soep te maken. Prei, selder, wortels, peperbollen, soepvlees, tomaten in blik. Ajuin had ik nog, laurierbladen ook. (peperbollen had ik ook nog, maar dat wist ik niet meer)

Twee selderstengels, een prei, een ajuin, een wortel, het soepvlees, laurierbladen, peperbollen in kokend water, en de boel een paar uurtjes zachtjes laten pruttelen. Alles netjes eruit gevist, en de bouillon laten afkoelen. Straf spul, heb je achteraf geen zout meer nodig om de soep smaak te geven.

Vanmorgen, hail hail het winteruur, om 9u was ik al bezig met de soep. De prei, de selder, ajuin, wortels even laten stoven in wat olijfolie, tomaten erbij, heel de boel nog even laten stoven met het deksel op de pan, bouillon erbij en een goeie 10 minuten laten koken. Mixen. Weer aan de kook brengen, lettertjes toevoegen. Daarna nog ballekes (van de Delhaize, niet zo lekker als zelfgemaakte maar zo ver ging mijn courage nu ook weer niet) erbij, en we zijn voorzien. In die mate dat er nog 2 liter bouillon in de diepvriezer zit ook, en dat er nog 2 liter soep in de diepvriezer kan ook. En we voor een dag of 3 soep staan hebben. Ha!

En het rook hier daarstraks zoals het vroeger bij mijn grootmoeder rook.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: