Ruim de helft van de fietsers voelt zich onveilig, blijkt uit een enquête van de Fietsersbond. Zo las ik zonet op de telex van vrtnieuws.net. En ja, ik ben er daar eentje van. Daarstraks fietste ik op de Kasteellaan nog naast het fietspad, op de weg, omdat het fietspad daar een aaneenschakeling is van putten, deksels, bulten… gevaarlijk, maar na 1000 keer over dat mottige fietspad fietsen, heb je ’t wel gezien. Ook de Plateaustraat is een ellende om door te fietsen. En sommige plaatsen zijn zo godvergeten onveilig. Dan heb je daar de Zuid nog, waarvan het merendeel van de voetgangers vermoedt dat die autovrij is (denk ik), quod absolutely non. Oversteken zonder te kijken, daar waar nochtans auto’s rijden, en bussen, en brommers, en fietsers… een tijd geleden heb ik er iemand aangereden, iemand die vantussen twee (verkeerd) geparkeerde personenwagens rende zonder te kijken, wellicht om haar bus of tram te halen. Zó ambetant word ik daarvan. Grrrrr.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?