Waar was jij toen je hoorde dat er een vliegtuig in het WTC gevlogen was?

Toen ik de kinderen om 15u20 van school ging halen, was het nieuws nog net niet doorgebroken. Ik had iets vaags gehoord op Studio Brussel dat er een vliegtuigje in een WTC-toren gevlogen was, maar meer was toen niet bekend. Toen ik thuiskwam, toch maar even CNN opgezet, en toen was de eerste toren net aan het instorten. De verbijstering was groot. Het is een paar uur echt wel heel creepy geweest.

Wat kan je je nog herinneren van de rest van die dag?

Niet zoveel eigenlijk. Het was een gewone, doordeweekse, zonnige dag, kinderen naar school, ik thuis. Voor de rest van de dag wel niet veel meer gedaan dan TV gekeken.

Hoe zag je leven er vijf jaar geleden uit in vergelijking met nu?

Mijn toenmalige echtgenoot is nu mijn ex. Een maand of 4 later zijn we uit elkaar gegaan. Ik denk dat die dag eigenlijk de laatste in ons huwelijk was waarop we enige verbondenheid voelden.

Hou je sinds die dag meer rekening met het risico van aanslagen in je dagelijks leven? Wat als je op reis vertrekt?

In mijn dagelijks leven: nee, helemaal niet. Reizen doe ik momenteel niet. Ik merk wel dat de kinderen banger zijn dan ik. Maar zij (vooral de kleineren) kunnen dat moeilijker plaatsen.

Geloof je dat de aanslagen gebeurd zijn zoals in de media werd omschreven, of zit er volgens jou iets meer achter?

Ik ben er eigenlijk nog maar pas achter dat er samenzweringstheorieën de ronde doen. Ja, ik weet het, soms ben ik écht niet van deze wereld. Ik weet nog niet wat ik ervan moet denken.

(via Tales from the crib)

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?