Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Beetje verder borduren op de vraag van vorige week, want in de reacties kwamen online vriendschappen ter sprake.

Maak eens abstractie van het feit of je nu wil daten of niet, van het feit dat je een relatie hebt of niet. Wat draagt je voorkeur weg?

Een blind date, daar heb ik dus 0 goesting in. God weet wat daaruit komt. Ik probeer een positief mens te zijn, maar hier denk ik dan meteen aan een creep van een kerel, zo’n onfris type in een smoezelig pak, met een aftershave of eau de toilette die ik niet kan uitstaan, iemand waar ik meteen van zou willen weglopen. Doe mij dan maar liever iemand die ik online heb leren kennen, en waar ik eerst een tijd mee gebabbeld heb. Nee, ik ben daarin ook niet zo naïef dat ik niet weet dat iemand zich helemaal anders kan voordoen dan hij werkelijk is. Maar ik heb wel het idee dat ik iemand waar ik eerst een tijd mee gepraat heb, al is het online en niet IRL, beter kan peilen.

Wist je trouwens dat Meneertje Mertens en ik elkaar online leerden kennen? Geen dating site, neen neen, geen blind date, niks van dat. We waren beiden lid van PUB, de Pandora User Base, het huidige TIK of STUG of DUG of hoe het ook mag heten, de gebruikersvereniging van internetprovider Telenet (wie herinnert zich nog de pandora email adressen?). Geen idee wat die nu nog allemaal doen, maar een constante in hun geschiedenis blijft wel de idiote namen, haha.

Ik raakte al snel meer betrokken bij het bestuur van de organisatie, en zo ontmoetten we elkaar op een vergadering van PUB. En zo deden we al eens iets samen, leerden we elkaar beter kennen en was er die klik.

En de rest is geschiedenis, zoals ze zeggen, hè? 22 jaar zijn we ondertussen al samen, en in september dit jaar 17 jaar getrouwd.

Moraal van het verhaal? Niks mis met mensen ontmoeten op het internet, en ja, daar kunnen ook duurzame relaties en vriendschappen uit ontstaan.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

 1. Zeker geen blind date want, inderdaad, wie krijg je voor je?
  Daten met mensen die in online heb leren kennen heb ik al veel gedaan, ook met bloggers. En dat was in de meeste gevallen een succes.

 2. Absoluut geen blind date. Online, waarom niet? Ik ken zoveel gelukkige koppels die elkaar op die manier hebben ontmoet.
  Gelukkig is mijn fortuin gemaakt 😁 en hoeft het niet meer.
  Wij ontmoetten elkaar toevallig op een openbare plek op een vrijdag. Even gepraat, meer niet. Hij bleef zes weken lang teruggaan naar die plek tot hij mij daar terugzag. Hij had al die weken verlof genomen op vrijdag! De moeite die hij deed en de schuchtere onbeholpenheid van zijn verliefdheid vond ik meteen heel aantrekkelijk. Het was al snel koekenbak. Nog steeds ❤️ – 22 jaar samen, 19 jaar getrouwd.

 3. Ik moet niet denken aan een blind date, heb hetzelfde als jij, het zal maar zo’n vies type zijn.Online datingssites trekken mij nu niet aan alhoewel iknu alleen ben

 4. Als ik al even moet uitgaan van het feit dat ik alleenstaand zou zijn… is het nog maar zeer de vraag of ik dan ook zoekend zou zijn 😉

  Maar… indien ik zoekende zou zijn…dan 100% online,… een blind date wordt vaak opgezet door mensen die (denken) je (te) kennen… en dat is vaak slechts deels juist …

 5. Als de date bedoeld is om aan een relatie aan te gaan komt er geen énkele manier in aanmerking, ik zoek geen relatie. Met date’s die ik via m’n blog maakte heb ik alleen maar fijne ervaringen dus dáár heb ik niets op tegen. Maar deze date’s zijn ook niet een doel op zich maar vloeien voort uit het bloggen.

  1. Een blind date zouden mijn zenuwen nooit overleven. Geef mij maar eerst de nodige online babbels.
   Ik ken veel gelukkig koppels die elkaar online vonden.
   Zelf kwam ik mijn man in Leuven tegen toen we allebei 20 waren, dus al 48 jaar samen. En het lukt nog 😉

 6. Geen blind date. Daar ben ik te schijterig voor 🙂 stel je eens voor wie je gaat ontmoeten het zou zomaar iemand kunnen zijn die echt alles heeft wat je verafschuwt. Hoe kom je daar dan vanaf.
  Dus on-line. En eh…Chris en ik hebben elkaar 14 jaar geleden via een dating site leren kennen.
  We zijn denk ik het voorbeeld van een succes wat betreft on-line daten.
  En dat terwijl we absoluut geen match waren, toch hebben we een afspraak gewaagd, omdat, zoals Chris destijds opmerkte, dan wordt het nooit saai. En dat is tot nu toe ook gelukt.

Zeg het eens?