Zoals je vorige week kon lezen, zitten we nog met “onze” (niet echt de onze, die is nog steeds niet geleverd, een tijdelijk exemplaar) camper in Frankrijk. Het mooie weer van gisteren was van korte duur, het is weer grijs en miezerig. Eerste plan was om vandaag al de terugtocht naar huis aan te vatten, maar daar hebben we als puntje bij paaltje komt, niet veel zin in, en we rijden naar een camperplaats waar we eerder al waren, in Souppes-sur-Loing. Want we rijden graag. Het weer is zo grijs en saai, dat ik alleen wat foto’s heb van onderweg. Het soort smalle, slechte, verlaten wegen waar wij altijd op terecht lijken te komen. Meneertje Mertens moppert dan wel eens, maar eigenlijk: we love it!!

We rijden naar het goede weer!

Mwaf. Niet echt. Maar kom. Eens ter plekke, geïnstalleerd en gegeten, breng ik de namiddag al lezend in mijn bed door. En eerlijk? Ik heb daarvan genoten. Zalig.

Op zondag vertrekken we in de vroege ochtend (wat in de winter relatief is, het is half acht) naar huis. Eerst nog lozen.

We rijden een stuk over die smalle, in dit geval niet zó slechte, verlaten wegen naar huis.

In de buurt van Saint-Quentin rijden we de autosnelweg op, en gaat het wat sneller richting huis. Uitladen, opruimen, de camper schoonmaken, en op maandagochtend gaat het richting truckwash. Hopelijk is het de laatste keer dat we deze routine moeten uitvoeren, we hebben het er toch wel wat mee gehad. Deze keer hebben we gelukkig een wat minder strakke tijdslimiet, dat scheelt wel.

Dinsdag is er eindelijk nog eens een mooie dag, maar ik kan het niet opbrengen om in de kou (-6, gevoelstemperatuur nog een pak lager door die ellendige wind) naar buiten te gaan voor een wandeling en/of foto’s. En dat blijft de komende dagen zo.

Boodschappen moeten natuurlijk, en we gaan ook om mijn nieuwe bril. Oud en nieuw. De oude was helemaal op, het montuur was al een paar keer gelijmd, het glas was beschadigd, maar ook de coating was aan het afschilferen.

Op de vorige foto zag je niet helemaal hoe de nieuwe bril echt is, ik heb heel dikke glazen, waardoor ik mijn bril echt niet graag draag. Niet alleen omdat mijn ogen zoveel kleiner lijken, maar ook omdat hij redelijk zwaar is. En met de huidige trend van monturen (groot, groter, grootst) was het toch wel een klus om iets te vinden dat niet té groot was. Want dan gaat ie niet op mijn neus blijven staan. Soit, ik zou een hele blogpost kunnen schrijven over mijn ogen, misschien doe ik dat nog wel eens.

Woensdag ga ik naar Janna, de enige foto’s die ik maak zijn aan het station in de vrieskou.

Het nieuwe vervoersplan van De Lijn, waar ik ongelofelijk pissed om ben, heeft gelukkig niet al te veel gevolgen. Niet dat de aansluiting op mijn trein verbeterd is. En: de twee lijnen die ik kon nemen, waren eerder aan dezelfde bushalte. Nu niet meer. Dus ik moet kiezen, of ik naar de ene of de andere halte ga. (ik hoop dat dit opgelost is als de Dampoort in die mate afgewerkt is dat de bussen naar het centrale plein kunnen).

De rest van de week mag ik van mezelf thuis cocoonen. Naaien en breien, that’s it. Ik beloof mezelf dat ik vanaf volgende week weer meer buiten en/of op de fietstrainer binnen ga doen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

15 reacties

  1. Ik ga het heel stilletjes zeggen, want luidop durf ik nog niet: het lijkt erop dat er schot in de zaak komt. We wachten bijna 2 jaar, dus het mag wel zeker.

 1. Die wegen lijken eentonig maar eigenlijk zijn ze een soort meditatie.

  Veel succes met je bril. Wennen aan de veranderingen vraagt best veel inspanning als je zulke glazen met veel sterkte hebt.

  Breien in de winter is cocoonen ten top.

 2. Lekker cocoonen zeker met de koude is heerlijk. Voor mij is dat me begraven in een boek. Stel me dan geen vragen of vertel iets tegen mij, ik ben niet on-line. Soms onhandig voor man lief

  1. Ik ben niet 100% content, maar het is wel OK. We zullen zien wat er gebeurt na de afspraak bij mijn oude oogarts.
   Binnenkort ga ik eens een rant schrijven over De Lijn en de NMBS en zo. Het zit hier te borrelen.

Zeg het eens?