Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Ik schrijf dit blogbericht een dag eerder, omdat we een weekend op stap gaan en ik geen tijd ga hebben om mijn traditionele week in beeld-bericht te maken. Publiceren doe ik zoals gewoonlijk op zaterdag.

Een beetje een wisselvallige week. Ik denk dat ik me de week ervoor een beetje “overdaan” had qua fietsen, de motivatie was weg en ik was moe.

Op zaterdag maakte ik een plaatselijk mistig ritje naar Doornzele Dries. Lang geleden dat ik daar nog eens was. Ik vertrok door de velden van Waarschoot/Sleidinge.

Op deze vervallen (ahum) boerderij slapen graag pauwen. Ik zou mijn camera moeten meenemen voor een betere foto.

En daar aan de overkant tikt iets. Ik weet niet wat. Ik vermoed dat het “iets elektrisch” is en vind het maar creepy.

De zon komt op boven de Mithremstaat. Zo’n typische Belgische straat met fietspad, beide in zeer goede staat.

Sleidinge. Hier ben ik geboren.

Luchtballon, koe, ezel.

Mijn bestemming: Doornzele Dies. Een prachtig dorpsplein.

Aan de andere kant, de molen.

En zo ging het weer huiswaarts, vaak over heel mooie gravelpaden. Met mijn koersfiets, ja. Ik hoop er een beetje beter door te leren sturen, en mijn banden kunnen er tegen.

Zondag was er een feestje voor de verjaardag van Pipa. Onze kleine diva, noem ik haar nu vaak. Ze kan zo theatraal doen, heerlijk. Ons lieve, zorgzame meisje. Deugnietje ook. Ze probeert ook graag onder vervelende taakjes weg te muizen. En ze is grappig. Lief prutske!

Ik deel hier wat foto’s gemaakt door Mevrouw de Fotoschuur.

Dit vrolijke duvelke was er ook bij.

En lieve Lili ook, dat spreekt vanzelf!

Nog een actiefoto door mezelve en mijn telefoon, omdat ik ‘m leuk vind.

En een foto die ik van Sara kreeg. Zalig. Grote beer Milan met kleine beer Otto.

En daarna viel ik zo wat in een hoopke in elkaar. Moe! Ik sleepte mezelf maandagochtend naar buiten voor een zonsopgangritje. Misschien morgen wat meer foto’s daarvan. Het was zo’n gevalletje van geen goesting hebben om te vertrekken maar achteraf blij zijn dat ik het gedaan had.

Ik kijk naar MasterChef en ik haak. Kwestie van het knopen aannaaien aan een bijna afgewerkt project, nog wat uit te stellen.

Dinsdag, op de verjaardag zelf van het feestkind, kwam ik een foto tegen die we twee jaar geleden maakten om het lieve kind te feliciteren. Ik lag in een deuk.

Woensdag ging ik naar Gent, en zag vanop Dampoort station een beeld dat ik eens deftig wil fotograferen met de Nikon.

We zijn niet de enigen die het niet tof vinden dat diverse hondeneigenaren hun beestjes hun behoefte laten doen in de strook gras aan de straat. Die strook behoort niet bij ons huis maar is van de gemeente. We worden wel verondersteld de strook (twee in ons geval) te onderhouden. Ge wilt niet weten wat je daar allemaal vindt. Smerige mensen.

Donderdag fietste ik naar de psychologe, in het terugkeren maakte ik een foto van dit kapelletje. Volgend jaar doe ik geen project boom, maar een project landschap, ofwel aan dit kapelletje, ofwel aan de spoorweg, ik ben nog aan het twijfelen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Wat een lieve foto van jou en het lieve Piepje.
    Het fietspad in goede staat … typisch Belgisch.
    Ik kijk ook naar Masterchef en ik erger me aan bepaalde deelnemers die blijkbaar toch een streepje voor hebben bij de jury.

Zeg het eens?