Een reeksje met “zou je liever” vragen, elke donderdag eentje. Zo van die moeilijke en/of onmogelijke dingen waar je eigenlijk geen zinnig antwoord op kan formuleren. Maar ik ga het toch eens proberen.

Zou je liever een terugspoelknop of een pauzeknop voor je leven hebben?

Goh. Doe mij maar een pauzeknop. Die terugspoelknop, wetend wat ik nu weet, niet echt. Teruggaan naar het gezegende jaar 1998 qua muziek, graag. Of het gezegende jaar 2002 qua muziek, ook graag. Maar in 1998 was ik niet echt gelukkig. Dus nee. Misschien zou ik wel graag teruggaan naar 2003. Maar toen waren er ook wel de nodige dingen waar ik geen zin meer in heb, naast de fijne dingen. Eigenlijk is dat wel zo’n periode, 2002-2003… maar nee, toch liever niet.

Geef mij maar de pauze-knop. Niet op dit moment, hoewel het nu al niet mis is. Maar doe mij maar volgend jaar. Als we een mobilhome hebben. Ergens in de zomer. Mobilhome, ergens aan het water, fietsjes mee, lekker zomerfruit, slaatjes en citroenwater. Bring it on!

En jij, wat zou jij prefereren? Een rewind of een pauzeknop?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

30 reacties

  1. Een pauzeknop én rewind… ik haal er een paar personen terug bij. Laat mijn kleinzoon nog even zo klein en cute blijven.
    Een teletijdmachine naar het verleden lijkt me ook wel wat. Even weer kind zijn in de grote, zonnige vakanties, spelend in het beekje, verdwalen in het bos, mijn eerste nieuw rokje…
    Vooruitlopen durf ik niet. Er zijn teveel ernstig zieke familieleden. 🙏 Mijn drie zwagers, mijn broer, mijn schoonzus.

    1. Ooooh ja. Het gaat zo snel. Ik ben gisteren een paar uurtjes bij Otto geweest, en wat is die weer gegroeid en veranderd 🙂
      Het klein meisje gevoel deel ik met je, vooral dan in de zomer in Oosteeklo.
      Vooruitlopen is beangstigend hè… veel sterkte voor je zieke familieleden, en voor jou om dat te dragen ook.

  2. Geef mij maar de terugspeelknop, liefst met de kennis en wetenschap die ik nu heb. Zo kan ik bepaalde fouten of keuzes terugdraaien. Laat me maar meteen 45 jaar jonger zijn (én gezond, zoals ik toen was).

  3. Met een pauzeknop schiet ik op zich niet zo gek veel op. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik het nu slecht heb of zo, maar ik zou toch wel weer even terug willen naar gezondere jaren. Laten we zeggen zo van 1975 tot 2000, de tijd waarin ik nog niet dagelijks werd geplaagd door MS en Acnes.

  4. Even terugspoelen naar het mooie weer in mei zou fijn zijn. Even de tijd totaal stilzetten om alles in te halen wat ik achter lig ook. Maar dan gelijk vooruit spoelen naar de vakantie binnenkort. Daar heb ik veel zin in.

  5. Grappig, die foto doet me denken aan iets dat ik ooit zelf heb gepost met de titel ‘Rechtsomkeer’. We hebben niet te kiezen hé. Ik sta daar liever allemaal niet teveel bij stil, dat maakt het voor mezelf alleen maar moeilijker.

Zeg het eens?