Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik I Nearly Lost You van Screaming Trees, waarop Goofball doordraaide met Rehab van Amy Winehouse.

We zijn diep gezonken in de wereld van drugsverslaafden, en ik doe nog maar even verder. Het clubje rockgoden dat ten onder ging aan het gebruik van pijnstillers (opiaten) en andere medicijnen wordt steeds groter. Een paar gekende slachtoffers zijn Prince, Tom Petty, Coolio…

Ook Chris Cornell, de zanger van Soundgarden, ging ten onder aan het overmatig gebruik van medicatie. Wat een zonde, zo’n getalenteerde man, met een beest van een stem. Een partner en vader. Een mooie rockgod. De mens leek alles te hebben, maar toch ging het fout.

Mijn favoriete album van Soundgarden blijft Superunknown. (yep, grunge girl) Met het voor mij zeer tijdloze en elke keer weer prachtige Fell on Black Days. (hoewel Black Hole Sun wellicht bekender is, maar de video van dat nummer vind ik gruwelijk).

Ik heb wel een video-probleem. Dit is de officiële video, met een heel mooi filmpje. Maar muzikaal is het niet de versie van het album.

De versie die ik het mooiste vind, is een video zonder clipje. Maar muzikaal vind ik deze gewoon beter.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. ‘k heb kabouter onlangs ook over de club van 27 verteld. Chris Cornell heeft het dan gelukkig toch bijna dubbel zolang volgehouden maar dat blijft toch even hard zonde

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: