Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Plush van Stone Temple Pilots, waarop Goofball doordraaide met Jeannie van Falco.

Dat vond ik weer een moeilijke. Help! Uiteindelijk ging ik wat opzoeken en lezen over Falco, ook over zijn dood. Bij de autopsie werd in zijn bloed 1,5 promille alcohol in zijn bloed aangetroffen, naast cocaïne en TLC (werkzame stof van marihuana). Wat me aan verslaving deed denken. En aan Mark Lanegan. Zanger van Screaming Trees en notoir drugsverslaafde. Hij overleed in 2022, en leefde zo veel langer dan iemand ooit voorspeld had.

Screaming Trees dus. Met het prachtige I Nearly Lost You. Jaja, grunge girl.

(en ik moet mij inhouden om niet weer over dat optreden van Queens of the Stone Age op Werchter 2002 te beginnen, met Dave Grohl én Mark Lanegan. Supergroep. Gevaarlijk groepje, ook al heeft Troy Van Leeuwen een proper pulleke aan met een hemdje onder).

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?