Woensdag fietste ik rond de middag in het zonnetje naar het arboretum van Eeklo, waar veel magnolia’s te vinden zijn. Ik was nog nét op tijd, een groot deel van de bloesems ziet er al heel erg verpieterd uit (danku vorst en hagel), maar achteraan in het arboretum vond ik toch nog wat mooi bloeiende exemplaren.

En wat doet een mens dan? Zich smijten en veel foto’s maken natuurlijk.

Af en toe is er al eens een foto van iets anders.

Dat zijn toch echt wel knappe bloemen hè.

Ik eindig met nog wat “andere bloesems” (ik weet niet welke) in het andere gedeelte van het arboretum.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

  1. Oh dat zijn zeker knappe bloemen, ik zie ze ook zo graag. Je kan er maar kort van genieten en daarom geniet een mens des te meer van de magnolia. Je hebt het heel mooi in beeld gebracht, zeker met die fel blauwe lucht erbij. Echt lente!

  2. Ja, magnolia’s zijn prachtig maar je hebt er maar zo kort plezier van.
    Die andere, is dat geen sierkers? Hij lijkt in ieder geval heel hard op de boom die bij mijn moeder in de tuin stond en dood gegaan is toen zij overleden is.

  3. Bof ik ff… ik hoef maar naar de keuken te lopen om meerdere bomen te zien… buurvrouw links heeft een roze/witte en buurvrouw aan de overkant van ons hofje heeft een roze/witte & een paarse

  4. Dat zijn mooie foto’s geworden van de magnolia (of tulpenboom, zoals ook wel eens in de volksmond genoemd).
    Tip: Om de naam van die andere bloesems te weten, gebruik ik ‘Plantnet’, een gratis app die aan de hand van foto’s planten determineert😉.

    1. Dankjewel! Ik gebruik plantnet ook voor mijn telefoonfoto’s, voor foto’s van de camera is het wat omslachtig. Ik moet er dus aan denken om foto’s te maken met mijn telefoon, en dat vergeet ik dan vaak.

Zeg het eens?