Op zoek naar bloginspiratie kwam ik deze tegen: 15 reisdilemma’s, wat kies ik als het écht moet? En omdat onze vakantie dichterbij komt, vind ik het wel leuk deze dilemma’s eens aan te pakken. Opgesplitst in 3 delen. Vandaag deel 1.

Zonvakantie / Wintersport

Zonvakantie, zeker weten. Ik heb niks met wintersport, sneeuw, skiën, koude. Doe mij maar lekker warm. Zonnetje. Nietsdoen als het te warm is om iets te doen. Buiten leven.

Vakantie aan de kust / Vakantie in het binnenland

Beide, zou dat mogen? Als ik écht moet kiezen: kustvakantie. Maar niet bij ons. Onze favoriete kustregio is toch wel de Atlantische Oceaan, Frankrijk. Spanje moeten we nog eens verkennen. Maar aan de Atlantische kust, daar zijn wij graag. Met een soft spot voor de eilanden daar: Île de Noirmoutier en Île d’Oléron. Maar tegelijk: binnenland mag ook. Ik hou ook van bergen en meren en rivieren… dus dat kan gerust. Onze komende vakantie noem ik nu al de vakantie van de meren. Maar we gaan ook zee zien. En veel bergen.

Europees eten / Aziatisch eten

Dat stelt zich eigenlijk niet echt als wij reizen. Als ik moet kiezen: Europees eten dan maar. Ik eet graag Aziatisch, maar om het alle dagen weken aan een stuk te eten? Weet ik nog niet zo direct. Europees eten geeft voor mij meer afwisseling, ook al omdat ik niet hou van pikant eten.

Weg met vriendinnen / Weg met partner

No brainer: weg met partner. Wij gaan graag samen weg. We kijken er echt naar uit, om zo weken met ons tweetjes te zijn. En wij kunnen dat, wekenlang zonder ruzie (regelmatig wat gekibbel, dat wel, maar dat doen we nu eenmaal graag) op een beperkte oppervlakte zitten. Wij kunnen dan zelfs behoorlijk wat stress (lees: panne met de camper) aan zonder dat we elkaar vermoorden. Ik heb dat eigenlijk nooit gedaan, met vriendinnen op reis geweest. Wel met één vriendin. Allez, meerdere vriendinnen maar altijd apart, haha. Een keer echt op vakantie, een paar keer op weekend. Maar dat is echt lang geleden.

Actieve vakantie / Luiervakantie

Actieve vakantie, hoewel ik dat altijd relatief vind. Wij zijn zo niet van skiën of georganiseerde fietsreis of dagen aan een stuk wandelen of weet ik veel wat je allemaal kan doen op vakantie. Kicks opzoeken, neen, dat ook liever niet. We hebben geen zin in bungeejumpen of paragliden of raften. Maar 2 weken aan een zwembad boeken liggen lezen, dat is het nu ook bepaald niet. We zijn veel onderweg, als het past fietsen we of wandelen we, we zijn altijd wel op ontdekking.

Kan jij je vinden in deze keuzes, of zou je net het omgekeerde doen?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Ben eens drie weken in China geweest. Hou van Aziatisch eten maar was toch blij met een biefstuk friet 🍟 .
    Wintersport nooit gedaan en nu al zeker niet meer.
    Vakantie actief toertjes met de auto en iets bekijken. Luieren aan een zwembad kan ik niet.
    En de rest ben ik vergeten 🤣

  2. Heel veel herkenbaar. Misschien houd ik toch meer van groen dan van de zee? Een groen heuvelend landschap, een klein gezellig dorpje, een fiets en dan toch een scheutje zee, meer hoeft niet. OH ja, vergeten, graag hier en daar toch een terras om de vergezichten te genieten.

  3. Eigenlijk geen keuze stress. We plannen wel maar de praktijk heeft ons geleerd, dat wij nooit helemaal volgens het plan reizen 😄 Neem nu vorig jaar, planning Spanje, we waren goed en wel onderweg en keken naar het Weer was dat totaal omgeslagen aldaar. Dus bleven wij in Frankrijk Loire streek en Atlantische kust, niet gepland maar een mooie reis. Wat eten betreft ben ik met de Europese en Aziatische keuken opgegroeid beiden voor niet eentonig. Wij zijn ook geen bergbeklimmers of trill seekers, echter ook geen eitjes die in de Zon bakken. Een combinatie van wandelen, fietsen en luieren.
    Ger houdt van de Kust en Meren. Ik houd van de Zee maar niet persè met veel toerisme. Ik ben van de dorpjes, landschappen, bergen en rivieren.

  4. Voor mij heeft de wintervakantie voorrang, Voor de kust hoef ik niet op vakantie en dat komt mooi uit want (behalve wintersport) heb ik weinig met vakantie. Wat dagtripjes door Nederland en een dagje strand vind ik al vakantie.
    Dan kan ik meteen kiezen voor de Europese ( lees mijn) keuken.
    Vakantie deed ik altijd liefst met de partner maar een dagje uit kan ook gerust met vrienden/vriendinnen.
    Hoewel niet overdreven actief wil ik wel altijd “iets doen”, als wandelen bezienswaardigheden bekijken en dat soort dingen. Maar lui zijn hoort ook wel een béétje bij vakantie.

    1. Jij woont aan het water, en wil een mens niet altijd dat wat hij niet heeft? Ik woon tussen de bossen en ik verlang altijd naar een wijds polderlandschap en de zee. Iets van het gras dat altijd groener is aan de andere kant …

      1. Het is toch fijn om op vakantie ‘iets anders’ te zien/hebben.
        Ik groeide op naast een bos, en iets uit mijn kindertijd doet me nog zo vaak naar het bos verlangen.
        Mijn echtgenoot groeide op bij de zee en dat is hem nog steeds het dierbaarst.

        1. Ah, dan is het toch niet altijd dat het gras groener is aan de andere kant.
          Wij willen op vakantie ook iets wat we thuis niet hebben hoor. Lijkt me logisch.

  5. Dilemma’s stellen zich niet echt, ik weet doorgaans wel welk soort vakantie ik verkies. Ik stel me daar geen of/of vragen bij. Volgens wat het budget toelaat in de eerste plaats, gevolgd door minstens het comfort dat ik thuis gewoon ben. Komt het ervan om op vakantie te gaan, fijn. Lukt dat om welke reden dan ook een keertje niet, even goed voor mij. Ieders (gezins)situatie is anders. Ook dat zorgt voor bepaalde keuzes die er worden gemaakt.

Zeg het eens?