Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag trokken we er opnieuw ’s ochtends vroeg op uit, deze keer naar De Verdronken Zwarte Polder, bij Cadzand/Nieuwvliet. Ik ga hier niet al te veel verklappen, want morgen komt daar een blogbericht over, maar ik kan in ieder geval wel stellen dat het revanche was voor vrijdagochtend. En dat ik blij ben als een klein kind bij al die kleurenpracht.

Eén foto, gemaakt door Meneertje Mertens tijdens zijn fietstochtje.

De rest is voor morgen.

Thuis, badkamer, met planten. Hoera!

Zondagochtend: meer van hetzelfde, maar dan in Groede. Er hing veel mist, Meneertje Mertens ging niet fietsen wegens te gevaarlijk, oordeelden we. Ik trok er toch een uurtje op uit om foto’s te maken. Opnieuw: ik verklap hier niet veel wegens apart blogbericht, woensdag of zo.

Op de terugweg hielden we even halt bij het kerkhof van Watervliet.

Maandag. Setup om meesjes te fotograferen.

Yep, dat werkt. (met afstandsbediening, binnen)

’s Avonds rijden we nog eens naar Gent om Lies te helpen een oude zetel buiten te zetten voor Ivago. Dan moet er natuurlijk een fotootje gemaakt worden, niewaar.

Woensdag ga ik naar Mevrouw de Fotoschuur & Co. Vlakbij hun huis is een vervallen kapelletje.

En ja, daar is een mooie Pol Cosmo.

Otto is nog steeds zijn rustige zelve.

De zonsopgang vrijdag was weer heel vurig.

Afgewerkt product van de week: zwart shirt nummer twee, base layers aan het maken voor de winter.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

28 reacties

 1. De Verdronken Zwarte Polder is prachtig. Ik kijk uit naar de fotoserie.
  Wat een gezellig logje alweer met Otto, Gent, de badkamerplantjes, het meesje… zoveel waar een mens gelukkig van wordt.

 2. Een mooie fotoverzameling hoor en ook de resultaten van de opzet voor de meesjes-fotografie leverde leuke beelden op. Natuurlijk zijn we benieuwd naar wat volgt over de Verdronken Zwarte Polder.

 3. Plantjes in de badkamer, daar moet ik hier niet aan beginnen. Mijn badkamer heeft geen raam en dus geen daglicht, wat nochtans perfect had gekund in de zijgevel. Eén van de dingen die ik niet snapte toen ik mijn huis kocht.
  Mooie foto’s, als altijd, en je hebt er ook wat voor over gezien de meesjes. En Otto… schattiger wordt het niet allicht.

  1. Hier een dakraam, ben ik blij mee. Ik moet alleen nog zien of ze echt wel genoeg licht krijgen.
   Toen ik m’n hele setup voor de meesjes gedaan had en een minuut of tien foto’s gemaakt had, begon er ergens een alarm te loeien. Heb ik de boel maar weer binnen gehaald 🙂
   Hij is echt wel mega-cute, lieve Otto 🙂

 4. Mijn oog valt op de oude Singer naaimachine. Mijn moeder had net dezelfde. Ik heb het onderstel ervan lang bijgehouden om er “ooit eens iets mee te doen” doch dat is er niet van gekomen.

  Mezen fotograferen is geen sinecure; die beweeglijke bengels zitten welhaast geen nanoseconde stil. Maar jij slaagde er toch maar mooi in.

  1. Deze oude Singer kreeg ik van mijn oudste zus, zij naaide er nog kleertjes op voor haar kinderen. Daarom is hij me ook dierbaar. Eigenlijk zou ik ‘m graag eens laten opkalefateren, maar ik weet niet waar. Ik weet dat hij geen geld waard is, maar emotioneel is hij veel waard voor mij.

   Die mezen, da’s echt wel zot hoe die geen moment stilzitten. Ben blij dat het me gelukt is. Ik heb wel een zonnige dag nodig, op een dag als vandaag lukt dat niet. Meneertje Mertens zag gisteren een roodborstje in de magnolia, ik ga dus eens wat op de loer moeten liggen 🙂

 5. Zo’n weekoverzicht vind ik altijd fijn om te volgen. Die foto’s met die meesjes, wow! Plantjes in de badkamer lijkt me niet evident, tenzij je daglicht hebt daar? De jongste telg slaapt rustig door alles door en gelijk heeft hij.

  1. We hebben inderdaad een dakraam in de badkamer. Ik twijfel wel of ze genoeg licht hebben, ik moet het nog wat in de gaten houden.
   Die jongste telg slaapt inderdaad gewoon overal door. Heerlijk.

Zeg het eens?