Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Pretty in Pink van Psychedelic Furs, waarop Goofball doordraaide met Life’s What You Make It van Talk Talk.

Haar link was echt wel extreem clever gevonden, I like that! En ik hou wel van dat nummer van Talk Talk (triest dat Mark Hollis ondertussen ook al niet meer onder ons is).

Ik zag het filmpje, zag de vieze beestjes rondkruipen, en moest meteen denken aan the Caterpillar van the Cure. Rupsen en vlinders, een rammelende piano, een geestig filmke, Robert Smith in zijn vogelverschrikkerhoogdagen, aanstekelijk deuntje, new wave looks, wat wil een mens meer. Niets toch.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Robert Smith, eeuwige rebel en ondertussen ook al 63. Ik was/ben fan, maar met mate; soms vond ik The Cure echt wel te commercieel. ‘A Forest’ blijft mijn favoriet wegens grijsgedraaid op fuiven en immer met ontzettend veel bijval. Goeie herinneringen!

    1. Is ook wel mijn favoriete Cure-periode. Ze werden inderdaad soms wel te commercieel, ben ik helemaal met je eens. Smith is ondertussen een grijze rebel geworden, maar wel nog altijd met getoupeerd haar en lippenstift 🙂 (niet dat ik dat zo’n goed idee vind, eigenlijk)

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: