Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend! De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik American Dream van Jakatta, waarop Goofball doordraaide met Skyfall van Adele.

Goofball en ik hebben samen veel plezier met dit muzikale pingpongspelletje, ondanks dat onze muzieksmaken bij momenten grondig verschillen. En zo gaat het dat zij Adele kiest, een artieste waar ik dan weer een grondige hekel aan heb. Ik ga er niet dieper op in, maar laat me stellen dat de afkeer nogal groot is. En ik hoorde dan weer waaien dat zij mijn keuze voor onderstaand nummer ook niet echt kon onderschrijven. Saai, of zoiets.

Wat ik helemaal niet vind, integendeel. Ik vind het een prachtig nummer. Ik weet wel dat ik er ook aan moest wennen, toen het indertijd uitkwam. “It had to grow on me”, zoals het in de Engelse taal zo mooi klinkt.

Eerst en vooral: in de “strijd” tussen Oasis en Blur koos ik áltijd de kant van Blur. Oasis was goed, heel goed, en ze hebben een pak klassiekers op hun naam staan, maar ik hield altijd veel meer van Blur. Op en top Engels, met een stem die ik uit duizenden herken.

Met onderstaand Tender maakten ze een ommezwaai, het was een experiment, andere muziek dan we gewoon waren van hen. En ik vond het een heerlijk experiment. Als ik dit nummer hoor, ga ik gegarandeerd meezingen. Heerlijk, met die gospel-elementen. A prayer for love. Sloom, warm, gevoelig, kwetsbaar.

Op Youtube kwam ik deze fantastische live versie tegen, ik kan het niet laten ze hier ook te delen. Met Jimmy Fallon, een mens die ook wel iets met muziek heeft. En ik vind dat de liefde voor muziek van deze versie en van de gezichten van de groep samen met Fallon en het achtergrondkoortje afdruipt. Jolly good!

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

Zeg het eens?