Vragen beantwoorden, dat doe ik graag. Dus zocht en vond ik vragen. In de vorm van de vragenlijst van Proust (die je ook regelmatig in De Morgen aantreft trouwens). Elke week beantwoord ik één vraag.

Mannekes, wat een moeilijke vragen!!

Aan welke mensen uit de geschiedenis heb je het meest een hekel?

Euh? Mijn eerste reflex is Hitler, maar heb ik een hekel aan Hitler? Dat is toch een ander gevoel.

Eigenlijk vind ik “een hekel hebben aan” niet passen bij “uit de geschiedenis”.

Ik heb een hekel aan mensen in het nu. In het heden. Aan een Tom Van Grieken. Aan een Filip Dewinter. Aan een Bart De Wever (urgh). Aan een Dries Van Langenhoven. Aan zo van die kereltjes die lid willen zijn van Schild en Vrienden. Die lid willen zijn van studentenverenigingen die mensen de dood injagen en wiens ouders genoeg geld en macht hebben om hen te laten verdedigen door de duurste advocaten. Aan racisten. Aan onnozele jongens met knetterbrommertjes. Aan Metallica (oei, James Hetfield had een existentiële crisis. Poor Boy). Aan patsers met BMW’s die als idioten door de straten sjezen. Aan bumperplakkers. Aan chauffeurs die fietsers (in casu mij) van de baan rijden. Aan trage fietsers die ik voorbijsteek en die aan de lichten weer voor mij komen staan zodat ik ze weer voorbij moet rijden. Aan lopers met muziek in hun oortjes zodat ze je fietsbel niet horen. Aan luiaards met stinkende brommers die op het jaagpad rijden. Néén, niet aan Marc Van Ranst! Wel aan Maggie De Block.

Voila. Dat zal stilaan volstaan zeker? Jij een hekel aan iemand uit de geschiedenis? Ga maar loos in de commentaren!

Dit was nog lang niet de laatste vraag, maar ook dit reeksje gaat nu een beetje slapen, tot ergens in augustus. Of misschien wel tot de eerste zondag van september. We zien wel!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Aan wie heb ik een hekel? Aan ‘brallers’ zoals mijn vervangtandarts die elke andere tandarts afbreekt tot op het bot want hij is de beste, was de beste van zijn jaar en is de enige goeie tandarts in onze gemeente. Bah, bah, bah.

  2. Aan opscheppers en mensen die niet luisteren naar wat een ander te zeggen heeft en denken zij het middelpunt zijn van alles. Ieder gesprek of post op Social Media of blog wordt zo beantwoord dat het om hen draait. In de grote bestuurlijke kwesties speelt dat ook. Het gaat niet om de oplossing maar om hoe de politici of directie of de journalist zich in de kijker kan spelen. Ik heb er ook een hekel aan bij mezelf als ik bevooroordeeld kijk.

  3. Ach … ik zal niet afwijken van waar de mens gemiddeld een hekel aan heeft. Ik maak me er niet zo druk over tenzij ik er direct mee geconfronteerd word en en iets aan kan doen om er iets aan te veranderen.

Zeg het eens?