Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dit jaar gaan we terug naar een nabij verleden. Het jaar 2020, het jaar dat we in onwetendheid begonnen, het jaar dat we een beetje lachten met dat virus in China, het jaar dat we dachten dat we er na een vijftal weken wel weer vanaf zouden zijn, het jaar van de lockdown, het jaar van de mondmaskers en de social distancing, het jaar van het voortschrijdend inzicht. Het jaar dat we kennismaakten met corona.

Twee jaar geleden waren we bezig met een reeks gastblogs alhier, over de plek waar de bloggers wonen. Daarvoor ging ikzelf op stap naar het Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg.

Ik begin met iets grappigs, los van corona. Het blijft hier een terugkerend grapje in huis, Werk weer, Aya! Ik blijf me afvragen wat de bedoeling is van Werkweer. Werk weer? Of was het werkweer? Of bedoelen ze misschien work wear? Ik heb geen idee.

Het Begijnhof.

Ook daar waren witte lakens.

En een avondklok, dat kennen ze al veel langer.

Later op de week ging ik ook naar Campo Santo om foto’s te maken.

Op de terugweg, de Pastory bij de Heilig Hartkerk aan het gelijknamige plein. De Pastory is een buurthuis, en de kerk heeft geen kerkelijke functie meer (en wordt nu, in 2022, verbouwd tot een ontmoetingsplaats of zoiets).

In de tuin schijnt de zon nog steeds, en zijn de mondmaskers niet veraf (was wel om te spelen hier). Afstand houden doen we ook.

Ik scan foto’s uit een retro receptenboekje voor op de camping, dat ik kreeg van een vriendin van mijn ouders. We vragen ons nog steeds af of we gaan mogen vertrekken naar Frankrijk in juni. Voor ons vakantieplan A. Maar er zijn ook plannen B tot en met F. Wat moet een mens anders.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

Zeg het eens?