Dorothé van Djaktief vroeg naar mijn boekentips, dus wijd ik daar een paar blogposts aan. Vorige week had ik de tips die ik kreeg nadat ik onlangs vroeg op Facebook vroeg. om easy peasy feelgood leestips. Vandaag deel 2, met de tips die ik zelf nog uit mijn boekenkast haal. Links naar boeken of auteur zet ik hier niet, geen zin in al het opzoekwerk en Google is your friend, niewaar.

Beginnen doe ik met het opentrappen van een open deur: De zeven zusters van Lucinda Riley. Heel graag geleden, en in blijde afwachting van het volgende deel. Heel bekend en all the hype maar de boeken ontgoochelen niet, lezen zeer vlot weg.

No een open deur en een hype: the Bridgertons. Ik begon eerst te kijken op Netflix, vond er niks aan, en stopte. Na een tijd werd ik toch weer nieuwsgierig, en keek verder. En was verkocht. Die serie is dus gebaseerd op boeken. Zo mogelijk nog meer vederlicht dan De zeven zussen, zo vederlicht dat ik geen zin had in alle boeken na elkaar lezen. Ik heb er dus nog wat te goed. Boeken geschreven door Julia Quinn.

Een hele tijd geleden al gelezen, Penny Vincenzi. A Perfect Heritage (toen in het Engels gelezen), over een cosmetica-familiebedrijf. The Decision speelt zich af in de tijdschriften- en uitgeverijwereld. Allemaal wat glossy en glamorous, maar dit leest ook zalig. Ik vermoed dat er van Vincenzi nog veel meer dan deze twee boeken te vinden is.

Het is lang geleden, maar wie ik ook heel graag gelezen heb, is Kristin Hannah. Mijn verloren dochter, Wie naar de sterren grijpt, Verder dan de sterren, Zomernacht… allemaal heel graag gelezen.

Er is ook Elin Hilderbrand, en Nora Roberts kwam ook voor in de tips van vorige week, dacht ik, van haar had ik al met plezier een paar boeken gelezen.

En dan natuurlijk JoJo Moyes. Het begon met Me Before You, natuurlijk, feelgood to the max met een lach en een traan, en er is ook de film. Er is nog een vervolg, er zijn andere boeken… ik moet zelf eens uitzoeken wat ik al gelezen heb en wat nog niet, want JoJo Moyes lees ik héél graag.

Wat je ook moet lezen, vind ik, is The Last Days of Rabbit Hayes van Anna McPartlin. Het gaat wel over de laatste dagen, maar niet over een konijn. Here is a truth that won’t be forgotten: this is a story about laughing through life’s surprises and finding the joy in every moment. Ik heb gehuild en gelachen, ik vond het een prachtig boek. In het Nederlands heet het boek blijkbaar De 9 dagen van Rabbit Hayes. Andere boeken heb ik nog niet gelezen van deze auteur, maar ik zie nu wel op Goodreads dat er een vervolg is op dit boek. Hm!

Nog zo eentje: Eleanor Oliphant Is Completely Fine (nogal ongeïnspireerd Ik ben Eleanor Oliphant in het Nederlands) van Gail Honeyman. Lachen en tranen door elkaar. Heerlijk om lezen. Een boek dat in mijn hoofd bleef hangen. Ook bij Gail Honeyman het enige boek dat ik van haar las.

Om terug te keren naar een ouder boek: High Fidelity van Nick Hornby. Als muziekliefhebber zó graag gelezen. Meer dan één keer. Heb je de film gezien? Zalig gewoon. Van Nick Hornby las ik nog meer: About a Boy (de film! de soundtrack!), Juliet, Naked… maar the first cut blijft toch the deepest.

Oh en The Perks of Being a Wallflower! Zalige film, zalig boek (boekje). Auteur: Steven Chbosky. Ja, de meeste van bovenstaande boeken las ik in het Engels, maar momenteel lukt ook dat me niet echt goed.

Ik had hier nog Jessie Burton (The Minimalist) staan, maar eigenlijk is dat verre van lichte kost, dus laat maar.

Door een overdosis politieverhalen, thrillers, psychologische thrillers, whodunnits, wil ik er zelf momenteel niet al te veel lezen, maar mijn tips op dat vlak zijn Nicci French, Elizabeth George, Val McDermid en Ian Rankin.

Tot zover mijn boekentips, want zo zou ik wel uren kunnen doorgaan!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

15 reacties

  1. Van Val McDermid heb ik, nog niet zo lang geleden, een boek gelezen, ‘De verre echo’. Dat verhaal stak heel goed in elkaar. Al zijn politieverhalen ook niet meer direct mijn stijl om aanhoudend de ene na de andere te lezen.

  2. Bedankt voor je uitgebreide boekentipsblogs. In mijn komende boekenblog zal ik links naar jouw tips Ook uit deze blog heb ik er weer een aantal uitgehaald en op mijn lijstje gezet. Ik lees geen spanning of Engels omdat ik dat niet kan verwerken. Aan de 7 zussen begin ik als de hype over is. Van een aantal van jouw getipte schrijvers las ik soms al een boek maar toen hield ik nog geen lijsten bij en vergat de auteurs. Van Hornby ‘moet’ je echt nog ‘Wild’ lezen over een vrouw die solo een trail gaat wandelen. Er is ook een film van.

  3. Als het om de 7 zussen gaat … die zijn ook mij onbekend, zegt niet natuurlijk want wat ik lees kun je op de achterkant van een postzegel schrijven, en dan blijft er nog ruimte over voor het volkslied.

  4. Lucinda Riley & Bridgerton lees ik zelf ook graag 🙂 En Penny Vincenzi daar las ik een paar jaar terug dat boek van de cosmeticawereld van. Heerlijk luchtige lectuur. En meteen een trigger voor mij om eens te zien of ik inderdaad niet nog wat andere boeken van haar kan vinden 😉

Zeg het eens?