Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Tot woensdag heb ik geen (publiceerbare) foto’s. Zondag gingen we eten voor Herman zijn verjaardag, we vergaten toch wel foto’s te maken van ons eten zeker! Konden we niet eens een foto naar mijn zus sturen. De rest van de foto’s is niet vatbaar voor publicatie (niet teveel bij voorstellen, alleen: ze lijken nergens naar).

Bij het opstaan woensdag zag ik een mooie maan. Mijn gerief uitgehaald, en op de oprit foto’s gemaakt.

De maan, dus.

Zitten er mieren onder onze oprit? Dat zou zomaar eens kunnen.

We mogen woensdagvoormiddag al om de campervan die we gehuurd hebben voor de 1000km van Kom op tegen kanker, ofte het hemelvaartweekend. De traditionele happy-toot-foto van Meneertje Mertens als hij het erf van DD Mobilhomes af rijdt.

De campervan. Zij geven ons korting (ook voor het goede doel), wij rijden met een bestickerde campervan rond. Hebben we helemaal niks op tegen.

Na het inladen zijn we er mee weg, door het mooie rurale landschap.

We rijden naar de camperplaats van Bellem, aan de vaart Gent – Brugge. Je kan er heel mooi en rustig staan, er is veel plaats, maar er zijn 0 voorzieningen. Voor een campervan zonder autonome stroomvoorziening een beetje een probleem, maar we houden het wel even uit zonder.

We staan er achter een Engelse campervan. Over het algemeen heb ik het niet zo voor stickers op camper & Co., meestal zijn dat zo van die belachelijke dingen. “Ons rijdend paradijs”, dat genre. Hier is het: to infinity and beyond. Dat vind ik wel mooi.

Langs de ene kant zicht op weiden, met een mooi rijtje bomen.

Langs de andere kant zicht op het water. En de vele boten die er in de loop van de dag passeren.

Donderdagochtend gaat Meneertje Mertens nog een eindje fietsen, ik wandel een stukje het jaagpad af om foto’s te maken van de zonsopgang. Het was niet veel soeps.

Voor de rest doe ik niets. We hebben slaatjes bij om te eten, dus koken moet ik niet, ik breng de dag bijna volledig al lezend op bed door. In de namiddag ga ik nog eindje wandelen, om wat foto’s te maken van het landschap en de bloemen.

Het waait ondertussen loeihard, en veel zin om nog een eindje te fietsen heb ik zo niet meer. We houden het rustig en gaan vroeg slapen (hè, het klinkt alsof we op vakantie zijn!).

Vrijdagochtend ben ik na een slechte nacht vroeg wakker, Meneertje Mertens maakt koffie en ik krijg koffie op bed, waarna we nog voor 6u30 vertrekken naar huis, om wat essentials op te laden. We nemen meteen ook maar een bad.

Daarna rijden we naar een gloednieuwe camperplaats in Kanegem (Tielt), maar die is volledig volzet. Back-upplan: naar camperplaats ’t Meikensbos in Dentergem, niet ver van Kanegem dus. Daar kunnen we lozen, en zonder elektriciteit staan. Het is er heerlijk rustig.

In de namiddag maken we nog een wandelingetje, en maken plannen voor de komende dagen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

  1. Dat was alvast een mooi begin van het weekend met zo’n weids uitzicht op de eerste standplaats.
    En toch vind ik de bestickering van die Engelsman mooier dan die van jullie. 😀
    Fijn weekend verder.

  2. Zalig. Mooie streek ook! In Bellem woonden vroeger familie van mij. En de Bellemse vaart is toch zo mooi. Meigem, ook niet mis. Ik geloof goed dat jullie er zin in hebben. Om die stickers zou ik ook niks geven. Geniet er maar van!

  3. Mooie foto’s, slim gezien van je om dat met een goeie ouderwets fototoestel te doen. Deftige foto’s nemen met de smartphone is al een kunst op zijn eigen.

Zeg het eens?