Elke vrijdag: Satur9’s Photo Challenge 2022. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Hieronder volgen de praktische regelingen, maar ik begin met het thema van deze week: VREDE.

Heel actueel, en is er iets wat we meer willen dan vrede? Wel moeilijk om met een foto in te vullen, ik geef het toe.

Zelf zocht ik zoals wel vaker mijn heil in mijn eigen omgeving. Hier zijn onwaarschijnlijk veel kapelletjes, dus zocht ik uit of er een kapelletje in de buurt is waar “vrede” in de naam zit. En natuurlijk is dat zo. De kapel van Troost en Vrede, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Zoete Troost en Vrede, in Lembeke (Kaprijke). Erg praktisch op 5km van waar we wonen, dus een fietsritje waard. De kapel werd opgericht in 1947 door pastoor Van Goethem, uit dankbaarheid dat Lembeke gespaard bleef van oorlogsgeweld. Meer toepasselijk kan het echt niet zijn. De kapel is omringd door een ommegang van 15 kapelletjes. Tegenover de kapel bevindt zich een Mariagrot, gebouwd op de resten van een bunker.

Van deze kapel maakte ik een silhouet-foto in het ochtendlicht.

Zoals je kan zien, staat de kapel tussen de bomen. Bomen van de Lembeekse bossen. Meer info over de kapel hier of hier.

En nu is het aan jullie. Niet altijd even makkelijk in te vullen, dit thema. Maar het kan zelfs een straatnaambordje zijn, of het vredesteken met de neus van je schoen in het zand gemaakt. Gebruik je creativiteit!

Hoe deelnemen?

 1. Je kan je bijdrage uploaden naar het fotoalbum Satur9’s Photo Challenge 2022 op Google Foto’s. Link: Fotoalbum Satur9’s Photo Challenge. Dit is een publiek album. Als je niet deelneemt aan de challenge, kan je er ook de foto’s gaan bekijken.
 2. Een tweede mogelijkheid is je foto plaatsen in de reacties onder het Facebookbericht dat bij de challenge van de week behoort. Dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.
 3. Mogelijkheid 3 is me je foto mailen. Vraag daarvoor naar mijn mailadres in de reacties, dan stuur ik je mijn gmail door. (als je mijn gmail adres al hebt, hoef je dat natuurlijk niet te vragen, haha!). Ook dan zorg ervoor ik dat je foto in het album komt.

Uiteraard mag je je foto op je eigen blog/Instagram/Facebook enz. plaatsen, maar ik ga zelf niet actief op zoek naar foto’s. Dat bleek vorige keer veel te veel werk te zijn.

Er is een (besloten) Facebookgroep voor de deelnemers. Wil je daaraan toegevoegd worden, ga naar Satur9’s Photo Challenge Community en vraag aldaar om toegang. Als je me iets laat weten, kan ik je ook uitnodigen.

Het wordt opnieuw een wekelijkse foto challenge. Ik vroeg om meningen over wekelijks of tweewekelijks, wekelijks was duidelijk favoriet. Kom je wat achter met je foto’s, niet erg.

De regels van deze foto challenge zijn weer erg chill. Je hoeft niet elke week deel te nemen. Foto’s met je telefoon: natuurlijk mag dat. Technische kennis van fotografie? Nope, kan ook zonder (maar misschien leer je de komende maanden wel weer een paar dingen bij, dat kan best zijn). Je mag de thema’s met de nodige originaliteit en creativiteit benaderen. Dat is het zowat zeker? Het is meer wat niet moet dan wat wel moet. Take it easy. No stress. Een nieuwe foto per week wordt deze keer wel geapprecieerd. Maar hoeft ook niet echt, als het niet kan (er zijn genoeg redenen om de deur niet uit te geraken om foto’s te maken, ik begrijp dat).

Voila, dan denk ik dat ik er ben met de uitleg. Moest ik nog iets vergeten zijn, laat het weten in de reacties of via het contactformulier. Veel plezier met het nadenken over welke foto je gaat maken, en je idee uit te voeren. Ik kijk uit naar jullie foto’s!!

(dag 10 van 40 dagen bloggen)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

35 reacties

 1. Ik doe ook weer mee. Of er regelmaat gaat inzitten, dat weet ik niet. Misschien op mijn blog, misschien op FB zoals deze week. Ik zie wel. De komende reis gaat hopelijk voor materiaal zorgen.

  1. Joepie 🙂 Wil je bij een volgende deelname de link naar je blogbericht hier zetten? Maakt het voor mij wat makkelijker 🙂

  1. Niet erg hoor Melody, no stress 🙂
   Dankjewel voor je bijdrage, ik ga meteen kijken 🙂
   Ik ga er weer 30 doen. Er zullen er een paar terugkeren van de vorige keer (zo van die no brainer onderwerpen als bloemen en zonsondergang/opgang), maar ook veel nieuwe dingen.
   In de zomer komt er ook een vrij lange onderbreking.

    1. Ik maak steeds maar één thema bekend. Maakt het wat makkelijker voor mezelf om op snelheid te blijven met foto’s 🙂

 2. Moeilijke uitdaging en ook geen sinecure om de foto’s tot bij jou te laten komen. Het was vorige keer ongetwijfeld veel meer werk, maar het was tevens overzichtelijker en gemakkelijker.

  1. Inderdaad, de eerste uitdaging was al meteen een moeilijke. Maar ik vond het een thema dat moest.
   Alle verandering is moeilijk, maar uiteindelijk zal het wel op z’n plaats vallen hoor. Zoals jij het deed is het ook helemaal ok, een berichtje/link alhier in de reacties. Zal ik nog toevoegen aan de mogelijkheden om de foto’s tot mij te laten komen. Mailen is anders ook heel eenvoudig 🙂 Linkje naar je flickr mag hier ook.

  1. Ik vind het heel goed dat je de link hier neerzet Dorothé. Dan moet ik ook niet zoeken. Die mogelijk zal ik nog toevoegen in mijn blogbericht. Fijn, je bijdrage, en voel je welkom om mee te doen als je daartoe inspiratie en moed en tijd hebt. Geen verplichtingen, geen druk 🙂

Zeg het eens?