Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik U2 met New Year’s Day, waarop Goofball doordraaide met Ironic van Alanis Morissette.

En laat dat nu eens een nummer zijn dat ik écht niet kan uitstaan. Maar, dat laat ik snel achter me. Ik ben blij dat ik een opvolger vond die ik héél graag hoor. Mijn favoriete nummer van the Smiths, How Soon Is Now. Morissette – Morrissey, vat je ‘m?

Maar the Smiths is natuurlijk lang niet alleen Morrissey, the Smiths is ook Johnny Marr. Fantastische gitarist. Fantastische bedenker van riffs.

En, wist je dat er een connectie is met Neil Finn? Yep yep. 20 jaar geleden stampte Neil Finn een allstars groep uit de grond, voor een goed doel. Ze speelden drie concerten in Auckland, Nieuw-Zeeland. In die groep, yep, Johnny Marr. Naast Eddie Vedder van Pearl Jam bijvoorbeeld, en Phil Selway en Ed O’Brien van Radiohead. Om er maar een paar te noemen.

Soit. Dit fantastische nummer.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

9 reacties

  1. Ik wist het eh, dat je Alanis Morrissette ging haten! Maar sorry, teveel goeie herinneringen voor mij, het was mijn beurt dus pecht voor jou.

    ja amai de riff in dit nummer is wel sterk

  2. Prachtig nummer dat heel veel herinneringen oproept. De LP waarop dit nummer staat – Hatful of hollow – heb ik al decennia in mijn bezit. Nu nog een platenspeler aanschaffen.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: