Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Hyperballad van Björk, waarop Goofball doordraaide met The Ballad of Lucy Jordan van Marianne Faithfull.

Ik wist meteen dat ik verder wilde met iets wat refereerde aan de Rolling Stones. Want ja, Marianne Faithfull en Mick Jagger, die zijn historisch gezien onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch?

Nu ben ik niet de allergrootste Stones fan. Als we het over Beatles vs. Stones hebben, dan ben ik echt de Beatles mens. Niet dat ze geen schone liedjes hebben, natuurlijk. Maar ik bekijk het toch liever vanuit een andere hoek, en ga voor een cover. En waarom dan niet iets uit indierock-hoek.

The Soup Dragons, de naam klinkt even psychedelisch als de naam eruit ziet. Ze maakten deel uit van de Engelse Madchester dans-scene, met ook de Happy Mondays en de Charlatans en de Stone Roses en zo. Een heerlijke cover vind ik dit, met een combinatie van witte Engelse jongens en een heel gekleurde vibe.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Ik heb zo het gevoel dat jij een volledige muziekencyclopedie zou kunnen vullen…
    Heel raar, maar dit nummer popt heel vaak op in mijn hoofd de laatste tijd. Iets met het verleden echt buiten te gooien en zo.

    1. Ik werd door een collega op het werk vroeger wel eens de wandelende popencyclopedie genoemd 🙂
      Schoon, dat dat nummer een bepaald proces in jouw hoofd begeleidt 🙂

Zeg het eens?