Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Het thema deze week: klein en dichtbij.

Deze week schakel ik mijn hulptroepen in. Ik had wel een idee, maar dat kwam om praktische redenen niet erg goed uit. En toe dacht ik, ja maar Janna, die maakt zo’n mooie detailfoto’s van baby’tjes, waarom vraag ik niet eens een foto aan haar. Bij deze dus.

Zoals velen onder jullie wel al weten, startte mijn dochter vorig jaar in bijberoep met haar zelfstandige activiteit als fotografe, onder de naam De Fotoschuur. Newborn fotoshoots, familiefoto’s en portretfotografie, dat is haar ding. Ze investeert enorm veel in haar bijberoep op alle vlakken. Een jaar na de start van haar zelfstandige activiteit als fotograaf, opende ze de fysieke fotoschuur, een erg mooie, huiselijke en authentieke daglichtstudio. Da’s maar één van de vele investeringen, zo kocht ze onlangs ook een nieuwe lens, waarmee ze de mooiste detailfoto’s maakt van baby’tjes. Want zeg nu zelf, zo die kleine teentjes en vingertjes, dat tere velletje, hoe mooi is dat niet van dichtbij gefotografeerd.

Het mooist vind ik foto’s van die lieve snoetjes, zo van heel dichtbij gemaakt. Zoals deze.

Hoe straf is dat niet. De baby spat bijna van je scherm af. Dat mondje, die lipjes, je kan ze bijna aanraken, toch?

Dat wil ik dus van jou. Een foto van dichtbij. Van een detail. Van iets kleins. Ik heb er nog eentje voor je, ook van Mevrouw De Fotoschuur. Deze keer van eigen kroost Lili. Van één van die magische ogen van Lili. Blauw en met lange wimpers. Met een reflectie in. Maar ook met een pretlichtje in.

Dus! Schiet in actie, neem je fototoestel of telefoon, maak een foto van iets kleins. Van een detail. Een macrofoto. Een foto met de telelens. Maar duur materiaal hoeft niet, ook met je telefoon kan je een foto maken van heel dichtbij en van iets kleins. Vergeet niet om eens op je scherm te tikken om te focussen.

Tussendoor nog een dienstmededeling: na deze week onderbreek ik de foto challenge weer voor een paar weken. Want we trekken er in september vaak op uit, en het zal me aan de tijd ontbreken om alles netjes op te volgen. Begin oktober doen we dan verder tot de eindmeet. Meer info volgende week.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina. Moest ik je foto over het hoofd gezien hebben, aarzel niet om me een seintje te geven. Soms hol ik een beetje achter de feiten aan en mis ik wel eens iets.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

15 reacties

Zeg het eens?