Dreiklangsdimensionen #wedraaiendoor

Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik 2,000 Light Years from Home van the Danse Society, waarop Goofball doordraaide met 99 Luftballons van Nena.

Als 16-jarige was ik hier compleet zot van. Ik kende niet alleen het nummer (en hier hadden Goofball en ik, ondanks de 10 jaar leeftijdsverschil, iets gemeen), maar zowat de volledige LP uit het hoofd. Toen we vanaf het 5e middelbaar Duits hadden, had ik zelfs wat voorsprong op de rest van de klas doordat ik hiermee al één en ander opgepikt had. Ik kon het niet meer verprutsen bij Meneer Van Bever, een zalige leerkracht trouwens. Hè, Corine.

Het vervolg wilde ik zoeken in de Neue Deutsche Welle. Ik had hier eerder al eens Fred vom Jupiter van Andreas Dorau & die Marinas, wat niet bepaald op groot enthousiasme onthaald werd. (maar zelf vind ik het een heerlijk liedje). Ik ben er zeker van dat mijn keuze van deze week meer geapprecieerd zal worden.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

17 reacties

  1. Mooi nummer, ja. Kan ik ook smaken!
    Ik en Duits, dat is een ander verhaal. In het middelbaar nooit opgelet, altijd leerkrachten gehad waarmee we solden tot en met, en in de wetenschappen was dat maar een klein vak. En dan tolk willen worden na die wetenschappen waar je mag kiezen tussen Duits of Spaans. Ik wou Spaans doen, maar mijn ouders vonden Duits beter, want dat had ik al gehad in het middelbaar. Domste zet ooit om naar hen te luisteren, met Spaans zouden ze immer vanaf nul begonnen zijn in de hogeschool. Ik werd dus nooit tolk, en ging meer dan 20 jaar later dan maar Spaans leren.

    1. Wij hadden een crème van een leerkracht, die eerder met ons de vloer aanveegde dan wij met hem. Hij kon grappen en grollen, maar ook vreselijk serieus (én kwaad) zijn. Fijne mens. Heeft gezorgd voor een zeer goede Duitse basis bij mij. Het begint toch altijd daarmee hè. En ik deed moderne talen, dus 4u Duits per week.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: