Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

Vorige week had ik Right Here, Right Now van Jesus Jones, waarop Goofball doordraaide met Right Here, Right Now van Fatboy Slim.

Geestige keuze! Fatboy Slim aka Norman Cook is een man van veel muziekjes, en dus wilde ik ook met hem doorgaan. Ik belandde bij Brimful of Asha van Cornershop, waarvan Cook een remix maakte die een hit werd. Of Dub Be Good to Me, van Beats International, een groep waarin Cook ook speelde. (*)

Ik kon niet kiezen, legde mijn dilemma voor aan Meneertje Mertens, en hij schoot Brimful of Asha meteen af. Nope. Brrrrr. Dub Be Good to Me, dat wel.

Van Beats International dus, een nummer waar zoveel in gebeurt. Allerlei samples, de “interpretatie” van Just Be Good to Me van de SOS Band, en de mooie stem van Lindy Layton.

Neem daarbij dat dit nummer zelden nog gedraaid wordt en ik het dientengevolge ook nog niet beu ben, en dat maakt ik hier helemaal tevreden mee ben.

Goofball, ’t is weer aan u!

(*) De Housemartins vernoem ik zelfs niet, man wat had/heb ik een hekel aan dat groepje!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

20 reacties

  1. Goh, ik heb dat nummer destijds grijsgedraaid op fuiven. (Tot mijn vijfentwintigste was ik, enkel in de weekends, diskjockey.) Je kon dat ook lekker mixen met nummers met een gelijkaardige beat. Immer een schot in de roos.
    Goeie keuze, kortom.

  2. Mwah… ik ben ritmisch genoeg om op de beat mee te deinen, maar zeker geen muziek die ik zelf zou kopen. Hoeft ook niet gelukkig, wel leuk dat mondharmonicaatje met als ik het goed heb soms het thema uit die hele beroemde film met de muziek van Ennio Morriconi, of verbeeld ik het me.
    https://youtu.be/wWtqkz6SH1Y

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: