Zeswoordverhaal. Een tweewekelijkse zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging van Doldriest, die overgenomen werd door Melodyk.

Deze week: monster.

En weer had ik geen idee. Zoeken op monster in mijn fotoarchief: 0 resultaten. Ik ging synoniemen opzoeken, en zocht in mijn archief op beest (0 resultaten), draak (1 resultaat, het boek Geen draak in dit verhaal en het boekenkussen van Lili), en voor de andere synoniemen moest ik niet eens gaan proberen.

Dan toch maar eens gezocht op insect (resultaten maar mwah) en dan zoals ik bij Melody zag, gezocht op spin. Waarbij ik een aantal slechte foto’s en 1 tolerabele foto vond. Een foto uit 2003. Dus ja, kwaliteit niet echt schitterend maar toch, vrij scherpe foto.

Foto van een kruisspin. Kruisspinnen waarvan het in ons tuintje vergeven is in het najaar. Opletten als je buitenkomt, of je loopt met je hoofd in een spinnenweb.

Je ziet de spinnen in de loop der weken evolueren van kleine spinnetjes naar dikke, vadsige, volgevreten monsters. Uhuh, ik hou er niet echt van, van spinnen. Jij?

Ik hou niet van volgevreten monsters.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

43 reacties

 1. Ai, ja, als je van spinnen schrik hebt dan moet deze volgevreten veelvraat wel een monster voor je zijn. Dat kan ik me voorstellen. Ik ben niet bang van spinnen maar vooral van muizen. Het is meestal het een of het ander, nietwaar.

  1. Dat moet dan zo wel zijn, want ik ben niet bang van muizen. Ik heb ze niet graag in huis (haha, wie wel), maar ik ben er niet bang van.

 2. Ik zie er helemaal geen volgevreten monster in…

  Ik zie er een eenzaam dier in dat door diens volle rugzak iedereen op voorhand al zo afschrikt dat niemand zijn vriendinnetje wil zijn

  hoe dan ook… mooi gevonden en ik ben trots op je dat je doorzettingsvermogen toont door het niet op te geven als een uitdaging in 1e instantie niet op te lossen lijkt !!!

 3. Als je zo vaak tussen het groen banjert als ik, leer je vanzelf om te gaan met spinnen. Een beet van een kruisspin kan serieus opzwellen, dat dan weer wel.

  1. Dat kan ik me voorstellen, dat je je dan niet echt angst voor spinnen en andere kriebelende beesten kan permitteren.
   Laat die beten maar zo, hoe ouder ik word, hoe heviger ik op al dat toestanden reageer.

 4. Nou ik ga niet op de loop voor ze , zeker niet voor de gewone huis=tuin en keuken spinnetjes maar dat betekend niet dat ik ze knuffelbaar vind hoor.! En zeker dit soort dikzakken niet. Maar we laten elkaar met rust.

  1. Als we elkaar met rust kunnen laten, is het voor mij ook allemaal goed. Als ik met m’n hoofd in zo’n spinnenweb loop, vind ik het iets minder 🙂

  1. Vorige week maandag had ik een oud laken op mijn bed gelegd toen de vakmannen een rolluik moesten installeren. Er is niet veel plaats tussen het voeteneind en het raam, en ik dacht dat ze misschien dan hun werkgerief op het bed konden leggen. Dat deden ze niet, maar het muggenraam legden ze er wel op. Tegen dat de mannen weer weg waren ik ik mijn bed lakenvrij kon maken, kroop er net een dikke vette spin op het hoofdbord. Waarschijnlijk had die aan het muggenraam gehangen. Ik ben niet bang van spinnen, maar het idee dat mocht ik dat beest niet gespot hebben en het over mij kon kruipen tijdens mijn slaap deed me toch wel erg gruwelen.

   1. Och jong, de rillingen lopen over mijn rug. Ik ga niet echt gillen als ik een spin zie, maar mijn moeder en mijn kleindochter zijn van het type beestje oppakken en beestje buitenzetten. Ik ben van het type: grote spin zien, en versterking zoeken om het beestje buiten te zetten. Doodkloppen doe ik ook niet, dat vind ik dan weer zo vies. Zeker zo’n dikzakken. Maar deze zoeken hun heil zelden binnen.

  1. Da’s zeker dat. Hun kunstwerkjes zijn mooi. En ze vreten zich ook dik aan ongedierte, dus daarvoor mogen ze ook blijven.

 5. Mooi beestje! Hier in huis ben ik degene die de spinnen buiten gaat zetten. Al mogen ze van mij zelfs binnen blijven, toch in de zomer, want spinnen eten muggen en tussen een stille spin of een zoemende mug is mijn keuze rap gemaakt 🙂

  1. Daar heb je wel gelijk in! Ik durf dat niet, ze oppakken. Brrrr. Een glas en een papiertje zijn al vaak mijn redmiddel geweest 🙂

   1. Goh, ik zet ze nu ook wel meestal met een glas en papiertje buiten. Al is dat eerder omdat ik vrees dat ik per ongeluk een poot zou beschadigen als omdat ik ze niet wil aanraken 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: