Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina.

Het thema deze week: gestreept.

Ik besefte al snel dat ik het mezelf moeilijk gemaakt had. Streepjeskleren heb ik nauwelijks, en toen ik op Pinterest zocht naar inspiratie, vond ik niet anders dan perfecte foto’s die voor mij onhaalbaar leken.

Maar ik haalde er wel het idee van een zebrapad uit. Desnoods zou ik naar de Zuid trekken om daar een foto te maken van het LGBTQ-zebrapad. Waarna Janna afkwam met het idee van Abbey Road. En Sara me vroeg of ik geen streepjessokken had? Waarop mijn frank viel dat ik streepjessokken heb, inderdaad, zelf gebreide dan nog. En oh, mijn favoriete kousenbroek is gestreept. Vroeg Sara ook nog: had jij geen streepjeswanten? Euh, ja, haha. Goed.

Het Abbey Road idee bleef in mijn hoofd spoken, beetje zot maar ik wilde het toch doen. En ik had streepjeskousen en – handschoenen als backup.

Aan de Zuid wilde ik dat niet doen, Abbey Road met wildvreemden. Maar voor de deur van Janna en Florian is een zebrapad, en zij en de twee meisjes, zou dat niet leuk zijn! Ja dus. Wij daarheen, Meneertje Mertens ook om het verkeer wat in de gaten te houden en het veilig te houden.

Wat ik een beetje vergeten was: mijn koosnaampje voor Lili. Little Miss Energiebommetje. Die schoot er iedere keer als een spéér vandoor en het was een beetje een uitdaging om ze alle vier samen op de foto te krijgen. Maar het was vreselijk grappig en we hebben hier veel plezier aan gehad. Niet de kwaliteit van de foto van Abbey Road, maar hey, leuke foto, that’s what counts!

Dus! Schiet in actie, zoek dat streepjesshirt, die streepjeskousen, dat zebrapad, die zebra, die barcode, dat deken met strepen, dat streepjesbehang en… shoot!

Nog één ding: ik heb het hier over streepjes, niet over lijnen. Want lijnen, da’s een thema dat later nog komt.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina.

En ga zeker eens kijken naar die overzichtspagina, want wat zijn al die foto’s van die wolken samen leuk!!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

53 reacties

 1. Ja kijk, ik was te snel met mijn bericht. En streepjes zijn bij mij lijnen en omgekeerd geworden.
  Jouw foto is er één om direct goedgezind van te worden.

  1. Je zal dan twee keer lijnen hebben, ook niet erg 🙂
   We hebben gelachen jong, toen ik die foto’s maakte. Dat straalt het ook wel wat uit 🙂

  1. Ik heb er ook weer veel van geleerd, en we hebben er met z’n allen veel lol in gehad, het werk waard.
   Ik noem haar al een hele tijd Little Miss Energiebommetje. Waar ze het haalt, je snapt het soms echt niet, maar dat kind is een vat vol leven, energie en enthousiasme. Vermoeiend bij momenten, maar tegelijk ook zo heerlijk 🙂

 2. Schitterende foto!
  En ver moet ik niet zoeken voor dit onderwerp want ik heb er zo’n twee of drie jaar geleden al een logje over geschreven, over al mijn streepjes hier. Ik haal het boven en fris het wat op. Komt goed!

    1. Hoera 🙂 (meedoen hoeft niet persé op vrijdag hoor, je hebt een hele week) (en meer, ik ben helemaal niet streng, wat later komen mag ook)

  1. Dankjewel 🙂
   Met strepen bedoel ik bijvoorbeeld een streepjesshirt, een kopje met strepen, een zebra, een zebrapad.
   Lijnen kunnen meer iets optisch zijn, zoals vliegtuigstrepen in de lucht, een lijn veroorzaakt door de voeg van bakstenen, dat soort dingen.
   Maar eigenlijk overlapt het wel behoorlijk. En ik ben helemaal niet streng of zo, dus eigenlijk doe je gewoon waar je zin in hebt 🙂

 3. Toffe foto! Duidelijke Beatles-verwijzing en tegelijk, door het masker van Florian, zo “nu”. (wel benieuwd waarom hij er wel eentje draagt en Jana niet 🙂 )
  Voor mij is streep een synoniem voor lijn, maar als ik je goed begrijp zijn streepjes voor jou een soort kortere lijntjes in een herhalend patroon?

  1. Janna draagt soms geen masker door de bedampende bril 🙂
   Tja, strepen en lijnen, ik heb me wat op de hals gehaald. Blijkt dus dat je daar uren over kan discussiëren, wat een streep is en een lijn 😀 Voor mij is er een duidelijk verschil, maar als punt je bij paaltje (streepje?) komt, kan ik het niet eens deftig uitleggen. Hehe 😀

   1. Haha, cava, als ik aan de challenge toe kom, maak ik dan gewoon mijn eigen interpretatie van strepen en lijnen 😉
    En goh ja, brillen en maskers… ik ben sinds mijn laseroperatie altijd al blij geweest dat ik geen bril meer moest dragen, maar het afgelopen jaar nog meer dan anders. Nu, in dit geval zou ik eerder Florian zonder als Janna met verwacht hebben (allemaal buiten, jij sowieso op afstand) 🙂

    1. Ja, doe maar je eigen interpretatie, ik ga niet moeilijk doen!
     Je zou dat kunnen verwachten van Florian, maar gek genoeg is het niet zo. Hij is helemaal niet gerust in dat corona-gedoe, en is heel bezorgd. Dus hij houdt zich netjes aan de regels. Al helemaal omdat ik tot een risicogroep behoor. We houden ons sowieso heel erg aan de regels. Ik ben blij dat het weer warmer wordt, zodat we weer wat makkelijker tijd samen kunnen doorbrengen, in de tuin.
     Die maskers en brillen, het is echt ellende. Janna overweegt om nog eens lenzen uit te proberen (eerste keer dat ze dat deed, viel zwaar tegen).

  1. Hahaha, wat heb ik me hiermee in nesten gewerkt, want wat is het inderdaad moeilijk en behoorlijk vaag.
   Maar volgens mij is niet elke lijn een streep. Je kan een lijn hebben in een foto die je oog leidt naar iets. En die lijn kan een rivier zijn, of een patroon in stenen, of een weg. En die kan je niet echt een streep noemen.
   Snap je wat ik bedoel? Maar het is vaag, en het overlapt, en ik ga echt niet zeuren als ik een lijn geen streep vind 😀

 4. alle, je maakt van je fotochallenge een namiddagvullende familieactiviteit :p. Leuk resultaat

  zeg zeg, streepjes zijn gemaakt van lijnen eh. Ik dacht direct aan mijn juichende 5-jarige dit weekend omdat ik weer streepjeskousen uitgehaald had want streepjeskousen waren blijkbaar zijn lievelingskousen.

  1. Ja, die foto challenge, het is bezigheidstherapie in corona-tijden hè 😉 Maar het was echt leuk om doen.

   En jong, die opmerking van die strepen en die lijnen, wat heb ik mezelf daarmee in de miserie gewerkt. Maar ik blijf erbij: er is een verschil. En het ging me hier over de strepentrui, en niet het lijnenspel.
   We noemen het toch ook geen lijnentrui en strepenspel?
   Hehe, in mijn hoofd zit er een verschil, maar ik krijg het niet goed uitgelegd.
   😀

Zeg het eens?