Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon of Canon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Het was een beduidend minder actieve week dan vorige week.

Zaterdag begon met dit scherm. Windows is op dat vlak altijd lachwekkend (of om bij te huilen, kies maar): je weet waaraan je begint, maar hoe lang het gaat duren, dat weet je nooit. Vrijdag was er iets foutgegaan met mijn laptop, en uiteindelijk hebben we de boel helemaal opnieuw geïnstalleerd. Een werkje van lange adem, maar ik ben er nu wel heel erg blij mee, mijn laptop voelt als nieuw aan.

20201128_131358

Dus liet ik de zonnige dag aan mij voorbij gaan, waarop we op zondag gingen wandelen in de mist en kou, in Sint-Jan-in-Eremo. Het was mooi, maar té mistig, en van een mooie zonsopgang was geen sprake.

WP_20201129_08_53_30_Pro

20201129_092518

Yeah right.

20201129_090108

Ik oefende weer wat met de Nikon, met wisselend succes, vond ik zelf. Maar achteraf gezien zijn er best wel wat mooie foto’s.

DSC_0435

DSC_0455

DSC_0447

De Meetjeslanders zijn niet gespeend van enig gevoel voor humor.

DSC_0476

Kleumende vogels. Wij kleumden ook.

20201129_094344

Sint-Jan-de-Doperkerk in Sint-Jan-in-Eremo. Volgen maandag nog wat foto’s van.

20201129_100535

DSC_0501

In de auto is het tijd voor mandarijntjes. En de verwarming. We hebben de rest van de dag nodig gehad op terug op te warmen.

20201129_101730

Maandag trotseerden we het koude weer nog eens, en gingen we voor een half uurtje op stap met dit beminnelijke dametje.

20201130_094216

Mevrouw de Fotoschuur (zou dat een nieuwe bijnaam worden zoals Meneertje Mertens? Het zou mogen hè, want ze is ondertussen getrouwd en dus Mevrouw) gaf me nog wat uitleg over foto’s maken met de Nikon. Dat leverde wat experimenten op, maar ook deze foto’s.

DSC_0548

Vrolijke liefde.

DSC_0558

DSC_0561

En toen, toen gebeurde er plots niet veel meer. Ik mag haken voor iemand anders. Hoera!

20201130_113111

Meneertje Mertens ging boodschappen doen en was zijn beminnelijke zelve. Met dit als resultaat.

20201201_122958

De slow cooker werd nog eens bovengehaald. Lekker.

20201203_173535

En zo was het einde van de week aangebroken. Keep it warm, keep it safe en blijf in uw kot!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

 1. Precies toch goed geoefend met de Nikon en fijne tips gekregen van Mevrouw de Fotoschuur.
  Mooie foto’s ondanks het mistroostige weer. Ik ben er echt geen fan van.

  1. Dankjewel! Ja, ik krijg wel fijne tips. En ik probeer ze alle dagen te oefenen om ze goed in de vingers te krijgen.
   Doe mij ook maar zon. Vandaag zijn we weer gaan wandelen, het was echt grauw en grijs.

 2. Hier pruttelt het ook weer vaker in de slow cooker. Wat maak jij erin? Over het weer hadden we het al op IG geloof ik. Fototips zijn altijd welkom maar maken ook weer onzeker.

  1. Een eenvoudige tip vind ik: liever wat onderbelichten dan overbelichten. Onderbelichten kan je nog bijsturen, overbelicht niet. En voor de rest gaat het over sluitertijden, aperture en compositie. Ik ben veel filmpjes met uitleg aan het kijken ook. Ik probeer het zo in mijn hoofd gedrild te krijgen dat het een automatisme wordt.
   Er pruttelde in de slow cooker: stoofvlees, ajuin en look, wortelen en paprika’s. En een blik tomaten. En wat kruiden. Het vlees was niet naar mijn zin, en ik had teveel water toegevoegd. Het was weer lang geleden, ik moet weer wennen.
   Morgen maak ik dit: https://damndelicious.net/2015/06/05/slow-cooker-honey-garlic-chicken-and-veggies/
   waar ik de bonen ga vervangen door champignons.
   Dit ga ik ook eens maken: https://www.mamsatwork.nl/witlof-slowcooker-recept/

  1. Dankjewel 🙂 Je hoort de stilte bijna op de foto’s, dat is zo. Het is in ieder geval mooier dan het banaal grauw-grijze dat we vandaag al hadden.

 3. “En blijf in uw kot”, zei ze na twee wandelingen. 😀
  Afgelopen zondag trokken wij ook de natuur in. Die avond heb ik het niet meer warm gekregen, zo verkleumd was ik. Ik blijf voortaan ook effectief in mijn kot als de kille nevelen de velden bedekken.

  1. Euhm ja, dan zitten er toch tegenstrijdigheden in mij 😀
   Het was vorige zondag echt ijskoud, niet te doen. Een ijzige wind die je tot in je botten koud deed krijgen.

  1. Ha ja, de roste muis 🙂 We vertrekken graag vroeg, in de hoop een mooie zonsopgang mee te pikken, maar daar pikten we helemaal naast 😀

 4. Wat een mooie wandeling en je foto’s zijn ook prachtig! Mist heeft wel iets (als je toch al buiten loopt…) Het slurpt geluiden op en je voelt je soms alleen op de wereld. Sommige foto’s had je hier (in de Krimpenerwaard) kunnen nemen. Dat terug opwarmen is nog een hele tour.
  Bedankt voor je reactie op mijn blog ♥

  1. Je reactie was om één of andere duistere reden in de spam beland.
   Dankjewel! Mist is inderdaad als een deken dat de wereld verstilt. Heel mooi. Maar die dag ook héél koud (een ijzige wind).
   Krimpenerwaard lijkt me zeer de moeite om te wandelen en fietsen. Doen we ooit ook eens.
   Jij ook bedankt voor je reactie hier 🙂

Zeg het eens?