Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon of Canon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Een week met veel foto’s van landschappen en geen foto’s van kindjes. Daarvoor moet je morgen maar eens op Janna haar blog kijken. Het was wel een heel actieve week.

Soms vind ik dat ik bistro-worthy eten klaarmaak. Zoals zaterdag. Gebakken aardappeltjes met rozemarijn, kip krokant, witloof met appeltjes en mosterdsaus. Ziet er goed uit, en is ook lekker.

20201121_133737

Maar daarmee hield het niet op, er werden ook taartjes aan de deur geleverd. Mijn ma werd vorige week 85 jaar. Normaal zou dat gevierd worden met een groot feest (Herman werd 80, mijn ma 85, en in jaren van “ronde cijfers” is er dan een feest), maar dat ging uiteraard niet door. Kwamen ze op het idee om taartjes te halen bij nichtje Maja (uitstekende banketbakster met eigen zaak, echt een aanradertje als je in de wijde omgeving van Laarne woont), en die rond te brengen bij familie en vrienden. Een leuk gebaar dat uitermate geapprecieerd werd!

DSC_0008

Zondag trokken we weer naar de Vlaamse Ardennen om te wandelen. Naar de Oude Kwaremont deze keer. We vertrokken ontieglijk vroeg om de aangekondigde regen voor te zijn.

Zij maakt foto’s.

20201122_083210

Hij lijkt wat mistroostig naar de aankomende regen te staren.

DSC_0068

Maar die regen komt er niet, we blijven droog. En we krijgen mooie landschappen voorgeschoteld.

DSC_0050

20201122_093628

In de verte zien we de Paterberg, die we vorige week bewandeld hebben.

DSC_0077

We komen ook straatnamen tegen die ons bekend in de oren klinken van de Ronde van Vlaanderen.

DSC_0093

En als kers op de taart is er natuurlijk deze lieverd. Die we deze keer moeten beklimmen. Met een beetje steun, het was dan wel voor Lampaert en Devenyns, maar wij kunnen er ons ook aan laven.

20201122_095021

Dat het een steile kassei is, die Oude Kwaremont!

DSC_0132

Maandag kleedde ik me warm aan, en trok er vroeg op uit om te fietsen bij zonsopgang. Ik werd niet ontgoocheld.

Zonsopgang boven de Schelde in Destelbergen.

20201123_082840

Damvallei.

20201123_083718

Lochristi.

20201123_091152

Woensdag deed ik nog eens hetzelfde, maar trok een andere richting uit.

De zon kwam op boven Gentbrugge brug. Of hoe kranen mooi kunnen zijn. Toch?

20201125_081833

En ze komt echt piepen op Moscoubrug, ook Gentbrugge.

20201125_083011

Ik fietste naar Landskouter. Het gaat daar een beetje op en af, maar het viel nog mee. (dat van die comfort zone en die grenzen verleggen en zo, ik ben er druk mee bezig. Af en toe eens een bergske op, en fietsen in de kou. Toch wel een overwinning voor deze goedweerfietser). (het ziet er voor volgende week wel wat minder rooskleurig uit)

20201125_085844

Gelukkig kwam ik een kapelleke tegen om een beetje kracht op te doen.

20201125_091058

Het was een actieve week. Donderdag ging ik wandelen met mijn bestie Corine, in coronaveilige omstandigheden, in de Damvallei. Er werd genoten, gekletst en gelachen. Meer moet dat niet zijn.  Dat het daar mooi is, zo dichtbij de stad.

DSC_0180

DSC_0186

Daar in de verte zie je wat je op de foto’s niet hoort (duh), de autosnelweg. Stil is het er niet, in de Damvallei, en dat is het enige nadeel. Overal geluid van de E17 en de R4 en het klaverblad.

20201126_103607

De Prikstraat. Gezellig baantje.

DSC_0192

Lieverdjes hè. Alhoewel. Dat ene paard kijkt toch wel behoorlijk eigenwijs.

DSC_0195

Een eenzame zwaan.

DSC_0215

DSC_0216

En nog een mooie foto van het Damvalleimeer om onze wandeling af te sluiten.

DSC_0228

Vrijdagnamiddag maakten we nog een wandelingske naar de kerk en het kerkhof van Gentbrugge. In de folder van de dienst mobiliteit van de Stad Gent over de wijkmobiliteitsplannen was het me opgevallen dat die kerk eigenlijk echt wel mooi is. Mijn foto’s van die kerk lijken nergens naar. (ook al door de eeuwige auto’s op het plein ervoor). Het rondje kerkhof was wel mooi. En wat is dat een groot kerkhof zeg, dat wist ik niet.

Leuk raam onderweg.

DSC_0310

DSC_0322

DSC_0346

DSC_0357

Dit vind ik gewoonweg schitterend. Yeah, shoot me. I love it.

DSC_0375

DSC_0383

DSC_0387

DSC_0397

Veel foto’s, ik weet het, maar ik heb me voorgenomen elke dag te oefenen met de Nikon om foto’s te maken op manuele stand. En dat merk je dus een beetje aan het aantal foto’s.

Voor wie mij eens in levenden lijve wil bezig zien. En nu we het toch over mobiliteit hadden hierboven. Ik heb deze week mijn gedacht gezegd over die wijkmobiliteitsplannen in een reportage op de locale televisie AVS. Scroll scroll naar beneden voor het filmke.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

36 reacties

 1. Haha, heerlijk, die Maria. Absoluut geen stijl die ik in mijn huis zou willen, maar elders hou ik wel van hier en daar zo’n toetsje kitsch 🙂
  En zo fijn om jouw stem eens te horen! Ik moest zwaar met mijn ogen rollen bij de eerste “dat er wéér enkel aan fietsers gedacht wordt”-dame en was dus heel blij dat ook iemand met jouw visie aan bod kwam.

  1. Ja, zoals je zegt: een toetsje kitsch is altijd mooi meegenomen. In huis halen, da’s iets anders, maar elders… (alhoewel ik eerder moet bekennen dat ik hier 2 heerlijke kringwinkel-kitsch-schilderijen hangen heb).
   Ik ben blij met je commentaar op de reportage. Merci voor het ogen rollen (die dame achtervolgt me zo stilaan in mijn dromen, ik kan er met mijn verstand niet bij) en ik ben net als jij blij dat ze bij AVS de verschillende visies aan bod willen laten komen.

 2. Dat was zeker een actieve week, daar kan ik niet aan tippen.
  Veel mooie foto’s ook. De kasseien van de Oude Kwaremont en je mistfoto’s zijn mijn favorieten ditmaal. Maar ook op het kerkhof heb je weer een aantal fraaie platen geschoten.
  Goed weekend!

 3. Leuke foto’s! Over dat circulatieplan spreek ik me niet uit, maar ik ben geen fan van hoe het in Gent centrum gegaan is. Ik hou eerlijk gezegd mijn hart vast voor wanneer onze wijk aan de beurt is.

  1. Dankjewel 🙂
   Het is afwachten welke oplossing er uit de bus gaat komen. Dat er iets gaat veranderen, dat is wel zeker. Eindelijk, zou ik zeggen.

  1. Dankjewel Darling 🙂
   Nee jong, dat ze ons kunnen muilkorven met een mondmaskertje, dat is fake news. Ook door een masker kan je je mening ventileren 😀

 4. Fraai mondmasker heb je aan. Flower power! 😉
  Je foto’s zijn uitnodigend. Vandaag ook een kleine avondwandeling gemaakt en het deed ferm deugd.
  Die eerste interviewee: WTF?

  1. Ik heb speciaal mijn mooiste mondmasker uitgekozen, fijn dat het opgemerkt wordt. Trademark Satur9’s World 😀
   Het klopt helemaal, eens de deur uit en een wandeling maken doet ferm deugd.
   Ja jong, die eerste interviewee… ik kan er niet echt van over. Zucht.

 5. Voor die zonsopgang zou ik ook vroeg aan de wandel gaan, prachtig! .
  Bij dat verkeersplan gaat heel lastig worden om iedereen te vriend te houden. Auto’s weren heeft zelden succes.

  1. En in deze periode hoef je niet echt vroeg-vroeg de deur uit voor zo’n zonsopgang.
   Je hebt sowieso voor- en tegenstanders, daar hebben we in Gent al veel ervaring mee. (laat ons maar zwijgen over de burgemeester die een kogel in zijn bus kreeg toen eind jaren 90 een eerste plan ingevoerd werd in het centrum). Ik kan alleen maar hopen dat koning auto moet wijken, hij heeft al decennia lang veel te veel ruimte gekregen. Al helemaal in de smalle straten van een oude stad.

    1. Ik denk dat er vooral actief moet gezocht worden naar een consensus tussen de verschillende weggebruikers. Nu worden ze vooral tegen elkaar opgezet. En iets waar ik van overtuigd ben: gedeelde infrastructuur werkt niet. In Gent zijn momenteel de belangrijkste winkelstraten (nu ja, momenteel, al van een tijdje voor corona) verboden voor fietsers tussen 11u en 19u (dacht ik, zoiets). Ze mogen er wel met de fiets aan de hand door. Lost wel al een deel van de problemen op. (de Veldstraat ligt er zo schandalig slecht bij dat fietsers er niet over dénken er aan volle snelheid doorheen te sjezen, da’s weer een ander verhaal)

 6. Wat een mooie wandelingen maak je! Doet me er aan denken dat ik wat meer variatie zou kunnen gebruiken. Ik ga meestal op dezelfde plaatsen wandelen en da’s wordt op den duur een beetje saai.
  Die foto van de bouwkranen is precies het soort plaatje dat ik ook zou maken! Het geeft zo’n mooi effect vind ik zo’n kraan tegen de horizon:-)

Zeg het eens?

%d