Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon of Canon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Het weekend werd doorgebracht met de laatste steekjes en de laatste uren koers op TV. Het zwarte gat lonkt. Alweer.

20201107_140208

Maandag was het mooi weer, en trok ik erop uit met de fiets. Ik dacht: ik rij eens langs één van Janna haar favoriete foto-plekken. De visvijver in Oostakker. Het is er inderdaad mooi. (maar ik ging niet tot aan de vijver)

20201109_105447

Ik reed verder via Hijfte, waar ze een mooi kerkje hebben.

20201109_110936

Je zit er ook echt op de boerenbuiten. I love it.

20201109_111537

Zo’n pad vind ik altijd heerlijk. Weg van het autoverkeer, niemand te zien.

20201109_111546

Een kapelletje in Destelbergen (Veldekensstraat) waar ik al vaak passeerde, maar nog nooit eerder stopte.

20201109_113358

Bevreemdend mooi zicht op de Vlaamsekaai dinsdag. Op elke verlichtingspaal zat een grote, zwarte vogel. Ik was nog net op tijd om de laatste te fotograferen.

20201110_141604

Niet bepaald een schitterende foto (vanuit de rijdende auto, in de regen, inderhaast, met de telefoon), maar, zou dat een aalscholver zijn? Ik vind het in ieder geval machtig, midden in de stad. (aan het water dus wel, aan de Saskes)

20201110_141604b

Woensdag was Meneertje Mertens jarig. Om 8u ging de bel, en al een chance dat ik open gedaan heb (dat is geen evidentie), want aan de deur stond een vriendelijke meneer met een ontbijtmand. Halleluja! Hadden we niet verwacht.

20201111_075709

Guz verwende zijn peter, en ik mocht daarvan mee genieten. We maakten er maar meteen een feestje van dus. Het ontbijt kwam van Alice (Onderbergen, Gent) en was meer dan in orde. Aanradertje!

20201111_080733

Wat doen we in deze tijden dan maar? Een dikke duim naar Guz sturen.

20201111_081745

Er zat wel wat meer in dan enkel ontbijt.

20201111_083800

Op donderdag maakte ik nog een fietstochtje. Het waaide hard, dus ik koos mijn route zorgvuldig uit. Naar Merelbeke. “Tussen de velden” stond er, en ik had wat schrik voor een gravel- of modderpad, maar het was weer zo’n mooi paadje. I love it.

20201112_113005

En toen kwam ik opeens op bekend gebied, ik was hier ooit al eens geweest. Lemberge, deelgemeente van Merelbeke. Ruraal uitzicht.

20201112_113507

En een mooi inkijkje om af te sluiten.

20201112_113607

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

38 reacties

 1. Toen ik vroeger Gent binnenreed langs de Brugsevaart op weg naar ziekenhuizen voor het vrijwilligerswerk, dan zaten die vogels ook vaak op verschillende lichtpalen. Ze zijn met veel in het Gentse denk ik.

  1. Ga ik eens vragen aan mijn zus, die woont daar vlakbij.
   Ik weet wel dat er hier aan de Saskes aalscholvers zitten, maar zag ze zelf nog nooit zo op die verlichtingspalen. Misschien eerder niet goed opgelet 🙂

  1. Het verbaast me nog steeds hoe snel je van de stad op het absolute platteland staat. Het is hier zeker mooi in de omgeving! Ik kan je alleen maar aanraden om, als het weer wat verder mag en kan, eens te gaan fietsen in de omgeving van Laarne en Kalken. Groen, mooi en rustig.

 2. Dat zijn wegjes waar ik ook altijd graag doorheen fiets. Ik wist niet dat Oostakker een visvijver had? Ik was er jaren vaak, mijn vader zat er in een serviceflat.
  Proficiat aan je man, en zo’n ontbijtje zou ik ook wel zien zitten.

  1. Ik weet eigenlijk niet of daar echt gevist mag worden, want ik heb al hier en daar iets gelezen over dat het er niet toegankelijk zou zijn. De visvijver bevindt zich in de buurt van de Volvo en Executieoord.
   Het was echt wel lekker, dat ontbijt!

 3. Wat een leuke verrassing! Wij hebben ooit eens zo’n mand voor onszelf besteld en zijn dat dan helemaal vergeten. De bezorger belde ons uit ons bed, we waren zo beschaamd!

  1. Dankjewel 🙂
   Jan, ik ben het helemaal met je eens we hebben een wielerseizoen gekregen dat alle verwachtingen overtrof, zowel qua lengte (onvoorstelbaar bijvoorbeeld dat de 3 Grand Tours hun eindbestemming haalden) als qua kwaliteit. Er zaten onvergetelijke momenten tussen (de strijd Roglic/Pogacar, de prachtige beelden vanop het WK…).
   Ik geef de wensen door. Geniet ook nog van je weekend!

 4. Zo, dat is aangenaam wakker worden met zo’n rijkelijk gevulde mand. Proficiat aan je meneer, trouwens.
  Bezige fietser ben jij. En ook nog geregeld eens een plaatje schieten. Cool.

  1. Dat was inderdaad een zeer aangename start van de dag. We waren in onze nopjes. Ik geef de wensen door aan mijn meneer 🙂
   Fietsen en foto’s maken, ik doe dat graag en ik combineer dat ook graag.

 5. Wat een lieflijke landschappen in het schone Vlaanderen. Van Hijfte heb ik nog nooit gehoord. Is dat een dorpje of een gehucht?
  Zie ik daar een aangevreten ‘negertet” bij het verjaardagsontbijt?’ Sorry, voor de benaming, maar een andere woord ervoor weet ik niet meteen. Mmm… Ik kan de tijd niet zeggen dat ik die nog heb gegeten, maar ik heb er nu verdomd veel zin in.

  1. Hijfte is een deelgemeente van Lochristi, ligt tussen Lochristi, Desteldonk en Zaffelare. Ik beland er wel al eens al fietsend, verder was ik er ook nog nooit geweest. Het is er mooi landelijk. Maar echt mooi landelijk. Niet zo fermette-landelijk.
   Dat is een aangevreten “negertet” ja. Ik noemde dat zelf “negerinnetetten”, dus ja. Ik heb het opgezocht op het briefje dat erbij zat: nu noemen ze dat “chocoladezoenen”. Ik wil u niet nog meer goesting doen krijgen (het was bij mij ook lang geleden dat ik dit nog gegeten had), maar het waren huisgemaakte, met zwarte chocola en een verse koek, en ze waren echt, echt mega-lekker. Ben je nu aan het kwijlen?
   Negerinnetetten, het past een beetje bij nonnebillen hè.

 6. Ooooh, ik ben zo achterop geraakt in mijn blogwereld, dus nu snel nog, voor je vandaag je nieuwe week plaatst. Blij dat je vorige week nog op de fiets kon, misschien zie je het huis van je dromen wel op een van je tochten. Late verjaardagswensen aan Mijnheertje ook, hij lijkt er steeds jonger op te worden.

  1. Hahaha, ik geef het hem door! Zal hem deugd doen na weer een lastige werkdag in de pakjestransportsector 🙂 (waarmee ik wil zeggen dat hij ligt te ronken in de zetel).

 7. dat is een aalscholver ja. Die zitten wel graag boven alles uit te torenen.
  Rond Mechelen (zelfs op E19) kan je soms zo een troep ooievaars als ze aan het migreren zijn. Da’s ook wel heel speciaal

  hoeraa voor meneertje Mertens en de verrassing van Guz!

Zeg het eens?