Onlangs kwamen hier wat oude concerttickets langs, geen idee meer in welke blogpost, maar het bracht me op het idee eens door mijn “ticket stubs” te struinen. Ik heb die namelijk allemaal bewaard (echt) (er is een archivaris aan mij verloren gegaan). Ik heb ook nog ergens een oude website, waar ik het onder andere over muziek had, en waar al mijn concerttickets verzameld staan tot 2003 ergens, denk ik. De latere heb ik nog wel bewaard, maar zijn nooit meer ingescand geraakt. En ik zou heel diep moeten nadenken hoe ik op die website moet inloggen.

Maar goed, concerttickets dus. Ik ben naar veel concerten geweest, heel veel concerten. Ik probeer er 10 uit te selecteren. Zal dat lukken? Zal ik me aan 10 kunnen houden? Kiezen is verliezen, maar ik probeer.

Bij die oude tickets is het vooral leuk om naar de details te kijken.

De Kreuners

Mijn eerste concert ooit. 1983. Met mijn beste vriendin, Corine. Grappig toch, de Kreunobic-show. Met DJ Gust De Coster, remember him? Vrijaf! Ik vind die oude tickets dus echt wel de max. Al die vergane glorie.

1983_kreuners

T/W 85

Eerste festival ooit. Helemaal op mijn eentje. Straf hè. Vind ik nu nog altijd. En die affiche jong. Voor 650 frank in de voorverkoop.

The Ramones
R.E.M.
Lloyd Cole & the Commotions
The Style Council
Depeche Mode
Paul Young and the Royal Family
U2
Joe Cocker

1985_torhout

INXS

1985 in de Manhattan in Leuven. Voor ze bekend waren bij het grote publiek. Check dat ticket nummer jong. En die prijs, haha. Ik heb INXS gezien voor minder dan 10 euro. (ik weet het, valt niet meer te vergelijken)

1986_inxs

Futurama

Het zaligste festival ooit met de meest waanzinnige affiches. Drie keer geweest, van 1986 tot 1988. Schitterend was dat. In de Brielpoort in Deinze.

1987_futurama

1987_futuramaflyer

Ik moet grijnzen als ik die affiche zie. Dinosaur is wat later Dinosaur Jr. werd. Gaye Bykers on Acid en Zodiac Mindwarp, haha, schitterend. Ik zag er ook The Triffids (blij mee!) en de zeer, zeer jonge Pixies. En de Butthole Surfers.

The Triffids

Zag ik twee keer. Het hielp wel dat mijn toenmalige lief, mijn latere echtgenoot, mijn latere ex roadie was bij On the Rox. In die periode heb ik ontelbaar veel concerten gratis gezien.

1987_triffids

Mooie herinnering: ik keek toe toen deze foto gemaakt werd, die een dag later in De Morgen verscheen. (toen nog De Vooruit? zou ik moeten opzoeken).

1987_triffids_vooruit

Ik zag ze later nog eens in 1989, dat was het beste concert.

Frank Zappa

Redelijk legendarisch concert in het Kuipke in Gent. Met mijn schoonbroer (Zappa-freak) en oudste zus.

1988_zappa

Een barkruk zoals op de foto staat nu nog ergens op zolder bij ons.

1988_zappafoto1

Prince

Blij dat ik Prince eens gezien heb. Vanop de eerste rij zelfs. De optreden waarbij er een auto rond het podium reed, reed bijna boven ons hoofd.

1988_princeguest

Neil Finn

Neil Finn heb ik natuurlijk vaak gezien, ook bij Crowded House (wel niet in hun originele periode, meh), met zijn broer als Finn Brothers en met zijn vrouw en zonen. Af en toe ging ik internationaal voor concerten, vooral in die periode. Ik pik er dus dit concert uit in de Shepherds Bush Empire in Londen, omdat ik er zo’n mooie herinneringen aan heb.

2001_neilfinnuk

Muse

Zag ik één keer, in de Brielpoort in Deinze in 2001. Samen met mijn bestie An. Vooral anekdotes herinner ik me. Dat daar allerlei klonen in de zaal rondliepen met rood haar, en dat Bellamy dan op het podium verscheen met zwart haar. Ik lag in een deuk. Dat het zó luid was dat mijn broekspijpen flapperden, en mijn bestie stukjes papier in haar oren stond te proppen ter vervanging van de oordopjes die we nooit bij hadden. Dat er geen bisnummers gespeeld werden, maar dat het concert zo’n krachtige wervelstorm was, dat het publiek zonder mopperen naar huis ging. Murw geslagen.

2001_muse

Tool

Heb ik ook meer dan één keer gezien, maar ik kies weer voor een buitenlandertje. Omdat ik er ook zo’n mooie herinneringen aan heb. De reis, de groep mensen, het concert. Met zo’n onvergetelijk moment dat je al die hoofdjes tegelijk zag bobben op het ritme.

2002_tool

Beck

Dat waren er 10. Als uitsmijter nog een elfde, zonder ticket want van lang na de tijd dat ik die dingen nog inscande. Beck in Vorst Nationaal in 2014. Ik zat tussen Meneertje Mertens en Mevrouw De Fotoschuur en zag het beste concert dat ik ooit zag, en hoorde. Wat een feest was dat!

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

43 reacties

  1. Er zijn er nog véél meer 🙂
   Ik vond een paar dagen geleden een fotoalbum met foto’s die ik maakte tijdens concerten, niks recent, allemaal oud. Daar zitten foto’s bij van INXS waar mijn mond nu van openvalt. Ik heb die ooit nog eens gezien op een festival in Den Haag, Ik heb een plannetje voor ingescande foto’s voor volgend jaar, die gaan daar zeker bij komen 🙂
   Mooie herinneringen toch hè! Ik heb ze ook eens gezien op een showcase of zo in de Botanique in Brussel, toen waren Janna en Milan er al.

 1. Oh wat superleuk.
  Die heb ik nooit bewaard, ging ook niet veel naar concerten.
  Hans die werkte vroeger bij MOJO concerts.
  Hoofd beveiliging.
  Die spaarde T-shirts van de concerten, liggen allemaal nog op de vliering.
  Wat ik wel spaarde, waren Boomerangkaarten.

  1. Vind ik ook wel een leuke herinnering, die T-shirts!
   Ik moet boven nog wat andere souvenirs liggen hebben, plectrums, en naar ik me herinner ook drumsticks van INXS.
   Wat zijn Boomerangkaarten?

  1. Ik ben daar echt blij mee. Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in concerten op zich, is het wel leuk om die oude tickets te bekijken, soms zitten daar leuke dingen tussen. En die prijzen! kunnen we ons nu niet meer voorstellen.

    1. Voor festivals maakte ik me altijd de bedenking: hoeveel zou ik betalen als ik naar de groepen die ik wil zien, apart zou gaan? En dan kwam ik altijd een stuk duurder uit.
     Maar ’t is zo: concerten zijn duur. De prijzen die ze nu vragen, daar heb ik geen zin meer in. Behalve een paar grote uitzonderingen.

  1. De bewaarde tickets zijn een hulp, maar ook niet zaligmakend… er zijn ook concerten waarvan ik nog het ticket heb, waar ik me helemaal niets van herinner. Het menselijk geheugen… weinig betrouwbaar 🙂

    1. Zeker. Ik schreef het hier al ergens: ik ontdekte deze week foto’s in een foto-album, van een optreden van INXS, op Parkpop in Den Haag. (gratis festival dus geen ticket van, haha). En ik herinner me dus écht niet dat ik toen zo erg dicht bij het podium stond, die foto’s verbazen me dus echt. Mijn herinnering is een grote wei en een ver podium. Dat was dus blijkbaar iets helemaal anders. Echt, bizar.

 2. Heerlijke herinneringen. Ik wou dat ik ook alle tickets en aanverwante prullaria had bijgehouden, doch toen wist ik nog niet dat ik een nostalgische ziel zou worden. 😉

  1. Ik ben niet het meest nostalgische mens, en al helemaal niet aan “vroeger was het beter”… ik heb veel weggegooid, maar blij dat ik die tickets nog heb.

 3. Het is ongelofelijk welke groepen je vroeger gewoonweg in pakweg Deinze kon zien! Nu moet je meestal naar het Sportpaleis of naar Werchter om grote namen te zien. Een heel leuk overzicht alleszins, het doet me wegdromen over mijn eigen concert-geschiedenis. Mijn eerste concert was op mijn 12e, maar ik heb helaas nooit tickets bewaard.

  1. Er is een tijd geweest dat je inderdaad de beste groepen in Deinze kon zien, en ook in de Vooruit in Gent. Jammer dat dat nu niet meer kan, want dat was toch echt wel de max.

  1. Ja, ben ik helemaal met je eens. Ergens in de jaren 90 werden dat saaie dingen, en de printjes die we nu hebben, spreken al helemaal niet meer tot de verbeelding.

 4. Amai jij bent een echte concertganger! Ik weet niet of ik aan tien zou komen. En tickets heb ik al helemaal niet bewaard 🙂 . Mijn smaak ligt ook een beetje anders maar ben ook geen kenner. Ja als ik goed na denk kom ik toch boven de 10 🙂

  1. Ik ben erg onderhevig aan “verzamelwoede”, maar probeer dat heel bewust in te perken. Dit vind ik echter geen “verzamelwoede”, eerder “bijhouden”. Een verzameling die in een schoendoos past 🙂

 5. Wat een prachtig lijstje en wat leuk dat je die tickets allemaal gehouden hebt! Nu is alles zo digitaal en kan dat precies niet echt meer.. Muse heb ik ook gezien op Rock Werchter een aantal jaar geleden, maar voor een pak meer geld, denk ik. Het enige ticketje dat ik nog heb, is een ticket naar Graspop Metal Meeting van 2007, mijn allereerste festival, waar ik naartoe ging met m’n zus. Ik verzamelde wel alle bandjes van de festivals maar daar staan helaas geen namen op, dus ook dat vervaagt..

  1. Ik ben verschillende keren naar T/W geweest, en later ook nog naar Werchter. En Pukkelpop. Hier staat maar een kleine selectie, vrees ik 🙂
   Die bandjes waren ook wel leuk! En de affiches kan je opzoeken 🙂

 6. ha mijn allereerste concert ooit was ook De Kreunes (in 89 in volle “ik wil je ” hype…in de Brielpoort uiteraard).

  zo grappig om te zien dat je zo vaak in de Brielpoort geweest bent, veel meer dan ikzelf.
  Alle, ik was daar vooral voor andere zaken: fuiven vooral, sinterklaasfeesten, beurzen, …

  Moh en Tickets Voet, wat een nostalgie. Effectief, bijna alle tickets waren vroeger van “Tickets Voet”. De dochter van de drukkerij zat bij mij in de klas overigens.

  1. Uiteraard in de Brielpoort 🙂
   De concerten van the Triffids en Zappa waren wel in Gent. Op de guest-card stond Deinze, omdat On the Rox in Deinze gebaseerd was. Misschien zeggen de namen jou iets als Deinzenaar. On the Rox was van Kris Verleyen (broer van Geert Verleyen die het stationsbuffet openhield, maar dat is misschien allemaal “van voor jouw tijd”, geen idee), en die heeft jarenlang nauw samengewerkt met Herman Schuermans. Vandaar dat er veel concerten georganiseerd werden in de Brielpoort en in de Vooruit. Net op het moment dat ik ook wel heel geïnteresseerd was 🙂
   Tickets Voet, ja, dat is écht nostalgie hè. Die rolletjes met tickets. Leuk dat dat bij jou dan allemaal een belletje doet rinkelen 🙂

 7. Ha, The Butthole Surfers, ik vroeg mij in het begin van het bericht meteen af of die Futurama met hen er tussen zou staan 😉

  Helemaal op je eentje naar een festival gaan, vind ik heel straf! Ik ging in het middelbaar ooit met twee vriendinnen naar Rock Werchter, waar we o.a. Muse zagen. Nadien speelde nog Lenny Kravitz, maar daar waren zij niet in geïnteresseerd, dus gingen ze al naar huis. Ik heb het nog twee nummers volgehouden, omdat ik hem eigenlijk wel graag wilde zien, maar zo’n hele wei vol groepjes die elkaar kennen en daar dan alleen tussen, ik vond het maar niets.

  En ook: grappig dat Janna ineens Mevrouw De Fotoschuur heet hier 🙂

  1. Natúúrlijk moesten die ertussen 🙂

   Festivals alleen waren de uitzondering, maar ik heb toch wel een flink aantal concerten alleen gedaan. Ik was vaak de enige idioot uit mijn vriendenkring die al dat geld wilde besteden aan concerttickets 🙂 En alleen gaan hield me niet tegen.

   Ja, Janna is getrouwd ondertussen, dus het mag Mevrouw De Fotoschuur zijn hè? Haha. Ik denk eigenlijk dat een nieuwe bijnaam geboren is 😀

Zeg het eens?