881. Wat zijn je favoriete crafting materialen?

Stof is mijn favoriete crafting materiaal. Met een voorkeur voor katoenjersey. Om mooie en comfortabele kleren mee te maken voor groot en klein. Katoen voor accessoires, en voor baby- en kinderkleedjes. Tweedehandskledij ook, om te hergebruiken.

882. Wat zou je doen als je al je geld zou verliezen?

Wat zou je doen als je de lotto wint, dat lijkt me een leukere vraag. En eigenlijk zou ik wel graag Win for Life winnen. Lijkt me beter dan een groot bedrag ineens. Maar dan moet ik eerst meedoen, natuurlijk, want anders is het een beetje moeilijk om te winnen.

883. Welk programma mag direct terug op tv?

Probleempje: ik kijk nauwelijks nog “gewone” televisie, ik kijk enkel naar koers op tv en naar Vive le Vélo. Dat laatste dan nog altijd achteraf. Welk programma heb ik vroeger graag gezien? De mol. De mol van in de beginjaren. Morgen maandag. Dat was ook een fantastisch programma.

884. Spreid je graag je kansen?

Serieus, ik begrijp deze vraag niet. Ik kan er dus ook niet op antwoorden.

885. Heb je vaak fantasiegesprekken in je hoofd?

Ik probeer wel eens gesprekken voor te bereiden in mijn hoofd, maar zijn dat dan fantasiegesprekken? Nee zeker? In ieder geval, de gesprekken die ik voer in mijn hoofd, worden achteraf zelden gevoerd zoals ik ze in mijn hoofd had. Want over het algemeen antwoordt de tegenpartij anders dan ik het zou willen, en gaat het vaak een helemaal andere richting uit. In mijn hoofd ben ik veel assertiever dan ik in realiteit ben. Op papier ook trouwens. Maar ergens heb ik een idee dat iets anders bedoeld wordt met fantasiegesprekken dan ik denk. In mijn hoofd schrijf ik sowieso meer verhalen dan dat ik gesprekken voer.

886. Kun jij tot het graf een geheim bewaren?

Ja. Ik kan goed zwijgen. Hoe ouder ik word, hoe beter ik kan zwijgen. Is een trekje van mijn moeder, die dat ook heeft. Die heeft dat nog véél erger dan ik. Maar goed, ze is dan ook ouder dan ik, ik neem aan dat dat zwijgzame ook bij mij nog verder kan ontwikkelen. Hoewel mijn grootmoeder van mij ooit zei dat ik goed kon babbelen zonder iets te zeggen. Auw, dat deed pijn, zoveel dat ik het me minstens 35 jaar na datum nog herinner. Ik weet niet of dat nu nog van toepassing is. Hangt ervan af tegen wie, denk ik, hoewel ik niet erg goed ben in small talk.

887. Wie is je favoriete cabaretier?

Cabaretier. Ik hou niet van cabaretiers. Echt, als er een genre is waar ik het niet voor heb: cabaret in al zijn vormen. Ik hou niet van het geforceerde eraan. Brrrrrrr.

888. Welke bloemen geef je graag cadeau?

Ik geef graag een kleurrijk boeket cadeau.

889. Wat houdt je ‘s nachts wakker?

Jongens wat een vragen deze week. Echt waar. Zo moeilijk. Ik lig heel veel wakker, maar vaak is het onbestemd wat me wakker houdt. Ik kan er geen etiket op plakken. Ook mijn slapeloosheid is onvoorspelbaar: soms kan ik niet inslapen, soms lig ik midden in de nacht wakker, of na een uur slapen, soms lig ik onder de ochtend wakker. Dat laatste het minste, vaak slaap ik onder de morgen net erg goed. Waarvan lig ik wakker? Geen idee. Ik lees tot ik in slaap val, een proces dat ik wel vaak moet herhalen: ik lees, mijn ogen vallen dicht, ik zet mijn e-reader uit en leg hem opzij, leg me comfortabel, en ben weer klaarwakker. En dan begin ik eens opnieuw. Rinse, lather, repeat. Als ik wakker lig, begin ik aan vanalles te denken. Meestal zo van: ik moet nog dit, ik moet nog dat, en ik moet dat doen, en wanneer ga ik dat allemaal doen, en dan ben ik vertrokken. En dan is slapen moeilijk. Dan komt dat boek er weer aan te pas om de hersenmolen stil te leggen.

Er is natuurlijk ook dat mooie nummer van Crowded House, Into Temptation, waarin het volgende klinkt:

The guilty get no sleep, in the last slow hours of morning…

Niet dat ik me identificeer met the guilty, maar die last slow hours of morning, dat is altijd blijven hangen. Het is echt wel zo, de laatste uren onder de morgen kunnen heel traag gaan.

890. Wat doe je het liefst op een regenachtige zondagmiddag?

In mijn zetel zitten en naar de koers kijken.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky FanboyLieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

44 reacties

 1. Wat vond je trouwens van deze reeks van Vive le vélo? Wij hebben wel eens afgehaakt. Vonden de gasten niet interessant en het ging voor ons veel te weinig over de koers. Nauwelijks mooie beelden … de enige reden dat ik naar de koers kijk.

  1. Een beetje dezelfde samenvatting als jij. De keuze van locaties werkte soms op mijn systeem, ik miste een aantal koers-gerelateerde items, sommige gasten hadden niks (relevants) te vertellen… ik snap wel dat het voor hen ook wel moeilijker was door in België te blijven. Hopelijk mag het volgend jaar weer in Franrkijk.

 2. O ja, ‘Morgen Maandag’ mag voor mij direct terugkeren. Mét de originele spelers van toen, anders wordt het een flauw afkooksel.
  Kijken naar koers is aan mij niet besteed, als ik daar naar kijk lig ik er letterlijk van wakker, ‘opgefret’ van de zenuwen. Nee, kijk jij maar, dan hebben ze tenminste één kijker 🙂 !

  1. Zeker, in originele bezetting!
   Dat zijn er dan al twee, want we kijken hier met twee. Zo zot dat je achteraf wakker ligt van naar de koers te kijken!

 3. Oh ja, slechter slapen is ook zo naarmate je ouder wordt zeker, net zoals kunnen zwijgen? Ik heb net hetzelfde als jij, ik kan er ook vaak de vinger niet op plakken als ik slecht slaap. Is het piekeren, de dag overlopen in mijn hoofd, klusjes die me te binnen schieten,… Kan vanalles en niets zijn. Maar van mij is dat in periodes, soms een slechte slaapperiode, gelukkig vaak ook goeie. Ik ben eraan gewend en weet dat het ook wel zal beteren. Doet mij trouwens denken aan het liedje van Therapy?, Die laughing met “And I will kill for a good nights sleep”.

  Ik heb trouwens superveel fantasiegesprekken in mijn hoofd, ik kan echt discussiëren met mezelf. Soms doe ik dat luidop en dan roep ik soms mijn mans hulp in en die wil hem absoluut nooit moeien met die discussies met mezelf, echt grappig. Dat is vooral als ik mezelf iets moet aansporen te doen. Dan zeg ik: “Tamara wil dat niet doen omdat x en omdat y. Maar ze moet het doen. Wat vind jij?” Haha, misschien ben ik gestoord ofzo.

  1. Ik moet zeggen, slecht slapen doe ik al langer. Maar de laatste jaren is het wel erger. Het is wel zo dat je minder slaap nodig hebt als je ouder wordt.
   Het is gelukkig bij mij ook zo dat een aantal slechte nachten meestal afgewisseld wordt door een paar goede. Het is niet zo dat ik na een tijd echt op mijn tandvlees zit van de slechte nachten. Is wel een poosje zo geweest toen ik ziek was, maar toen mocht ik (ook van mezelf) medicatie nemen.
   En jahaaaaaa Troublegum van Therapy! Zalige plaat, ha! Die Laughing, zalig liedje 🙂

   Wat je fantasiegesprekken betreft, lijk je me niet echt gestoord. Maar toch wel een klein beetje geschift, hihi 😉 Zo grappig!! Maar niks mis mee, lijkt me 🙂

 4. De regenachtige zondag komt eraan, beloofd!

  De Mol van de laatste jaren is nog steeds heel goed. En schalkse ruiters vond ik ook super. Toen Bart nog ‘de oude’ was 🙂

  Wakker liggen blijft ook hier ‘het’ probleem. Vrouwenprobleem? En maar plannen…..of overdenken….of nagenieten…. of……

  1. ’t Gaat niet lang duren, lijkt me zo, die regenachtige zondag.

   Schalkse ruiters, ja! Dat ook!

   Vrouwenprobleem, misschien wel ja. Ik ken toch meer mannen dan vrouwen die slapen als hun hoofd het hoofdkussen raakt. De uren dat ik hier lig te luisteren naar een slapende wederhelft…
   Zal er ook wel mee te maken hebben dat “mannen aan niets kunnen denken”. Compleet onbegrijpelijk, maar het is dus wel zo. Heeft me 30 jaar gekost om dat te leren geloven.

        1. Wel, pas sedert deze zomer geloof ik écht dat ze bestaan. De mannen die de blik op oneindig kunnen zetten en aan niks denken. Ik snap echt niet hoe ze het kunnen, en ik ga ervan uit dat niet elke man het kan, maar ze bestaan dus. Ik ken er daarenboven een paar die écht niet dom zijn, verre van zelfs (eentje heeft zelfs een getest bovengemiddeld IQ). Ze bestaan dus. En het is niet uit dommigheid. Ik vind dat het een eigenschap is waar we jaloers op mogen zijn.

        2. Daar zal je inderdaad wel gelijk in hebben. Ik ben er alleen nog geen tegengekomen. Maar het zal wel juist zijn.

        3. De theorie achter mindfulness heeft me veel vooruit geholpen. De praktijk lukt niet, maar hoeft ook niet. De natuur is mijn rustpunt.

        4. Ik heb zo wat introducties gehad, die me compleet deden afknappen. Maar ik heb mijn naaiwerk, en het fietsen in de natuur is inderdaad ook een goeie manier om het hoofd leeg te maken.

 5. Ik heb net zo’n week achter de rug waarin ik moeilijk in slaap kon geraken omdat ik aan van alles begon te denken. Lezen kan helpen, maar dat lukt ook niet altijd. Vervelend he.

 6. Ik verlang naar tv zonder reclame en programma’s die ergens over gaan. Het is allemaal commercieel, domme spelletjes of dom gelul.
  Youp is mijn favoriet en is geef geen afgesneden bloemen cadeau omdat het niet milieuvriendelijk is of geproduceerd wordt. Liever een plant als ik iemand er blij mee maak.
  Kansen spreiden bedoelen ze niet van die mensen die overal een wit voetje gaat halen om altijd goed te zitten? Ben ik het type niet voor, maar ben ook zo dat ik geen oude schoenen weggooi voor ik nieuwe heb.

  1. TV zonder reclame en gelul: inderdaad, dat is ook mijn verzuchting. Ik erger me dood aan alle onzin die me opgedrongen wordt zonder dat ik erom gevraagd heb.
   Planten geef ik ook graag cadeau 🙂
   Zal inderdaad zoiets zijn wat betreft het kansen spreiden. Ik begrijp het niet omdat het me niks zegt, neem ik aan.

 7. haha ik vroeg mij halverwege het lezen af wie deze vragen steeds verzint. Maar die haal je dus bij je medebloggers vandaan. Grappig. Ik had een paar jaar terug een agenda met voor iedere dag een nieuwe vraag. Misschien dat ik daar eens in moet spitten voor wat inspiratie.

 8. Ha, ideaal dat de Giro dan begint vandaag (tenminste als het daar in Gent even hard regent als hier in Winterthur 🙂 ).

  Die gesprekken die je op voorhand in je hoofd voorbereid en waarin je dan veel assertiever bent dan in het echt, dat is zo herkenbaar. Stomme bij mij is dat ik gesprekken niet alleen op voorhand, maar ook nadien opnieuw voer, maar ze dan aanpas, waar ik vind dat ik beter had kunnen reageren. Terwijl ja, dat verandert natuurlijk helemaal niets aan wat er echt gebeurd is…

  1. Het is hier even droevig weer ja. Nu is het droog, maar onder de morgen heeft het gegoten. En de voorspellingen zien er niet goed uit.
   Hahaha ja, achteraf zitten bedenken wat je allemaal had kunnen en moeten antwoorden, ook dat herken ik!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: